4 Kasım 2009 Çarşamba

çikolata topları

6 adet orta boy elma




2 paket (160 gr ) bitter çikolata



1 tatlı kaşığı tarçın



1 su bardağı toz şeker



1,5 paket petibör bisküvi (250 gr)



bir avuç kadar ceviz içi

HAZIRLANMASI


Elmaların kabukları soyulur ve rendelenir. Rendelenen elmalar şekerle birlikte 10-15 dk sotelenir.Ocaktan alındıktan sonra tarçın ve cevizler konulur ve karıştırılır.



Elmalı karışımımızın içine petibör bisküvileri elimizle ufalayarak karışımımızın içine atarız.



Yapmış olduğumuz karışımımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır ve borcama dizilir.



Diğer yandan bitter çikolatalarımızı benmari usulu ile yani bir kabımızın içine su doldurup ocağa alıyoruz su dolu olan kabımızın içine başka bir kap koyuyoruz onun içinde eritiyoruz çikolatalarımızı direk ocağın üzerine koymuyoruz.



Erittiğimiz çikolataları yapmış olduğumuz topların üzerine döküyoruz ve buz dolabında 2 saat bekletiyoruz .



Üzerine hindistan cevizi döküp servis yapıyoruz.20 adet çıkıyor bu ölçülerle



AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok: