13 Ocak 2010 Çarşamba

bazlama




Hazırlanışı ve Yapılışı:


(Ölçü yazmıyacağım çünkü ben göz kararı yaptım hamuru): SinangilUn, yaş maya, haşlanmış ve rendelenmiş patetes, tuz ve ılık su bir kapta ele yapışacak şekilde yani biraz sıvık bir şekilde hamur yoğurun ve mayalanması için 1-2 saat bekletin. Küçük bezeler halinde tutup un serptiğiniz bir zemin üzerine koyun. Hamur bitince ya bir el yaslağacında açın ya da bol un serptiğiniz tahta sofranızın üzerinde normal incelikte(20-25cm. çapında) açın. Varsa tüplü saçınızın üzerinde yoksa teflon tavanızda çevirerek pişirin.


İçli Bazlama;


Eğer içli veya haşhaşlı yapmak isterseniz ayrı bir kapta patetes, maydonoz, peynir, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve yağ karışımı bir harç hazırlayın ve açtığımız hamurun yarısına harçdan koyup kapayın, kapadıkdan sonra biraz elinizle bastırarak hamuru büyültüp sacınızın üzerinde çevirerek pişirin.



Haşhaşlı Bazlama;

Haşhaşlı yapmak isterseniz yağ ile incelttiğiniz haşahaşı açtığınız hamurun yarısına sürün ve kapatın ve katladığımız yerin üzerinin yarısına tekrar haşhaş sürüp tekrar kapatın ve tahtanızın üzerinde hamuru elinizin yardımıyla inceltin sonra sacınızın üzerinde çevirerek pişirin.

2 yorum:

ESMANUR dedi ki...

Bacım ne yaptın sen ya sabah sabah bazlama ooof ooof içim gitti valla.
nefis bir lezzet annem ne güzel yapar bazlamayı..

deniz dedi ki...

kalk yap esmam kolya canım sonrada afiyetle ye :)))