22 Ocak 2010 Cuma

Profiterol (6 Kişilik)



Malzemeler


HAMUR MALZEMESİ

2/3 su bardağı un

6 çorba kaşığı margarin

2/3 bardak su

1/2 çorba kaşığı toz şeker

3 yumurta



KREMA MALZEMESİ

1 su bardağı süt

6 çorba kaşığı toz şeker

3 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı tereyağı

2 yumurta sarısı

1 çay kaşığı vanilya

1 paket DR OETKER  krem şanti







HAMURUN HAZIRLANIŞI

Erimiş margarinin içerisine su ve toz şekeri katarak bir taşım kaynatın. Bu karışımın içine un atarak iyice karıştırın, 5 - 6 dakika kadar pişirmeye devam ederek hamurunuzu hazırlayın.

Kabı ateşten alarak 3 yumurtayı içine kırın, iyice karıştırarak yumurtaları hamura yedirin.

Elde ettiğiniz hamuru bir sıkma torbasına koyarak kuru bir fırın tepsisine ikişer parmak ara ile küçük yuvarlak hamurlar sıkın.

Tepsiyi kızgın fırına vererek hamurlar kabarıp, üzerleri pembeleşinceye kadar aşağı yukarı 30 dakika kadar pişirin. Fırından aldığınız hamurları 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra hamurları kırmadan bıçakla tepsiden çıkarın. Sıcakken enli kısımlarını kapak şeklinde kesin. Hamurları bir kenara ayırın.

KREMANIN HAZIRLANIŞI

Bir tencereye yumurta sarılarını, şekeri ve vanilyayı koyarak iyice karıştırın. Kaynar sütüazar azar ilave ederek karıştırmaya devam edin. Tencereyi ocağın üzerine koyun unu ilave ederek krema kıvamını alana kadar karıştırarak kaynatın. Son olarak tereyağını ekleyerek yeniden karıştırın.

ÜZERİNE DR OETKER ÇİKOLATA SOSU

Hiç yorum yok: