16 Mayıs 2010 Pazar

KOLAY TANTUNİ



3-4 yemek kaşığı YONCA zeytinyağı
500gr. kıyma
3 adet soğan
5-6 adet tatlı veya acı sivri biber
3 adet domates
tuz, karabiber, kırmızı pul biber, sumak
lavaş ekmeği
4-5 adet kızartmalık patates
yeşillik (göbek salata, maydanoz, taze soğan
Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayıp yağda 3-4 dakika kavurun.
Kıymayı ilave edip hepsi kavrulana dek karıştırın.
İnce halkalar haline doğradığınız sivri biberleri ilave edip solana kadar kavurmaya devam edin.
Bu arada soyulmuş, yemeklik küplere doğranmış domatesleri ilave edip eriyene kadar karıştırın. Yarım su bardağından az kaynamış su, tuz ve baharatlarını ilave edip 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
Bu arada patatesleri soyup çubuk şeklinde doğrayın ve kızgın yağda kızartın.
Yeşillikleri yıkayıp bir sevis tabağına alın.
Lavaş ekmeklerini yapışmaz yüzeyli bir tavada alt üst ederek yüksek ısıda ısıtın.
Kıymalı içten yeterince lavaş ekmeğine koyun. Kızarmış patates ve yeşilliklerden ilave edip önce alttan sonra etrafını sararak dürüm yapın ve hemen servis edin

Hiç yorum yok: