25 Eylül 2010 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN



ZEYTİNYAĞLI PATLICAN
4 adet patlıcan
4 adet domates
2 diş sarımsak
1 kâse yoğurt
3 su bardağı kaynar su
Yarım çay bardağı YONCA zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı olarak soyup orta kalınlıkta dilimleyin. Patlıcanları tuzlu suda 15 dakika bekletin. Sürenin sonunda patlıcanları süzün. Orta büyüklükte bir tencereye 3 su bardağı kaynar su ve yarım çay bardağı zeytinyağı ve yarım limonun suyunu alıp karıştırın. Patlıcanları tencereye alıp yüksek ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan patlıcanları makarna süzgecinde süzün. Domates sosunu hazırlamak için kabuklarını soyup rendeleyin. Küçük bir tavaya rendelenmiş domatesleri alıp kısık ateşte pişirin. Sarımsakların kabuklarını soyup rendeleyin ve domatese ilave edin. Domatesler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Süzülen patlıcanlara tuz ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine YONCA domates sosu ve yoğurt dökün. Hemen servis yapın

Hiç yorum yok: