31 Mayıs 2010 Pazartesi

Mantarlı Çanak Köfte




Malzemeler:


20–25 adet kuru patlıcan


7–8 tane kuru biber İsterseniz 6 veya 9 patlıcan ve biber kurusu yerine 10-15 asma yaprağı


2 iri domates


2 adet kuru soğan


Yarım demet maydanoz


1 tatlı kaşığı nar ekşisi


3 adet yeşilbiber


1 su bardağı pirinç


250 gr kıyma


1,5 yemek kaşığı biber salçası


Karabiber, pul biber, tuz, kuru nane, kimyon


2–3 yemek kaşığı YONCAsıvı yağ


1 yemek kaşığı tereyağı


Yarım limonun suyu


Yapılışı:Domateslerin kabuklarını kalınca soyun(daha sonra dolmalara kapak yapacağız)Soğan, maydanoz, nane, domates ve yeşilbiberleri ince ince doğrayın. Üzerine soğuk suyla yıkadığınız pirinci, kıymayı ve salçayı ve nar ekşisini ekleyin.2 çay kaşığı karabiber,2 çay kaşığı pul biber ve 1,5 tatlı kaşığı tuzla harcı karıştırın (baharat ve tuz miktarını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz)Orta boy bir tencereyi yarısına kadar su doldurup su kaynayınca kuru dolmaları içine atıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlama suyunu döküp soğuk sudan geçirin. Patlıcan ve biberleri hazırladığımız harçla çok sıkı olmayacak şekilde doldurun. Domates kabuklarından parçalar keserek dolmaların ağızlarını kapatın tencereye yerleştirin. Tencereye bir su bardağı su ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakın.Küçük bir tavaya sıvıyağı koyup 1 tatlı kaşığı biber salçasını, karabiber tuz ve kimyonla 2–3 dakika pişirin. Üzerine kuru nane, limon suyu çay bardağı su ekleyip orta ateşte 10 dakika daha pişirin. Dolmayı ocaktan almadan bu sosu üzerine ekleyip 5 dakikada bu sosla pişmesini sağlayıp, ocaktan alın.

Pekmezli Kakaolu Kurabiye




Malzemeler:


1 Çay Bardağı Pekmez


1 Çay Bardağı Esmer Şeker


125 Gram Tereyağı


1 Tatlı Kaşığı Karbonat


2 Çorba Kaşığı Su


1 Çorba Kaşığı Kakao


1 Tatlı Kaşığı Tarçın


1 Tatlı Kaşığı Toz Zencefil


4 Tane Karanfil


Alabildiği Kadar Un


Damla Çikolata Hazırlanışı:Esmer şeker, kakao, tereyağı, pekmez, tarçın, zencefil ve dövülmüş karanfili bir kaseye koyun. Karbonatı suyla ezin onu da kaseye ekleyin ve alabildiği kadar (6 yemek k. kadar) unla yoğurun. İçine damla çikolatayı da ekleyin ve yoğurmaya devam edin.Kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak olmalı. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine aralıklarla dizin.180 derecelik fırında kurabiyeler çatlayana kadar pişirin.

TAVUK KÖFTESİ




Tavuk kıymasıyla hem lezzetli hem de düşük kalorili köfteler yapmak ister misiniz? Cevabınız evetse tavuk köftesi tarifimize göz atın!


Malzemeler


Yarım kilo tavuk kıyması


1 dilim bayat ekmek


Yarım demet maydanoz


1 adet kuru soğan


2-3 dal taze soğan


2 yemek kaşığı YONCA sıvı yağ


Damak tadınıza göre tuz, karabiber, pul biber, kekik


Hazırlanışı,1. Kuru soğanın kabuklarını soyup rendeleyin.2. Taze soğan ve maydanozu incecik kıyın.3. Yoğurma kabına tüm malzemeleri alın.4. Malzemeler özleşene kadar yoğurun.5. Köfte harcından parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.6. Bol ve kızgın yağda iki tarafını kızartın.7. Fazla yağını alması için kızaran köfteleri havlu kâğıt üzerine çıkarın.8. Dilerseniz domates sosu ya da ketçapla servis yapın.Afiyet Olsun

30 Mayıs 2010 Pazar

Zeytinyağlı sarma




Malzeme Listesi:


Yarım kilo asma yaprağı(annemlerin bahçesinden)


3 su bardağı pirinç


2 adet orta boy soğan rendesi


1 çay bardağı YONCA zeytinyağı


1 kaşık YONCA domates salçası


1 yemek kaşığı kuru nane, yarim demet ince kiyilmis maydonoz, yarim cay kasigi karabiber


1,5 yemek kaşığı kuş üzümü


1,5 yemek kaşığı çam fıstığı


tuz


iç malzemeyi pişirmek için


1,5 su bardağı su.


Pişerken sarmaların üzerine dökmek için yarım limon suyu.


Yapılışı:


Rendelenmiş soğanları zeytinyağında hafif kavurun. Çam fıstıklarını ilave edin, pirinci koyun. 2-3 dakika kavurun. Nanesini kuş üzümünü tuzunu koyup suyunu ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Ince dogranmis maydonoz ve karabiberi ilave edin. Piştikten sonra 10 dakika dinlendirin. Sarma işlemine başlamadan önce pirinci karıştırıp içindeki tüm malzemenin karışmasını sağlayın. Yapraklarınızın büyüklüğüne göre iç malzeme koyarak sarın. Tencerenizin tabanını 1-2 adet yaprak ile örtün. Sarmaları yanyana aralık bırakmadan tencerenize doldurun. Sarma işlemi bittikten sonra 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını dolmaların üzerinden gezdirin. Yarım limonun suyunu üzerinden dökün. 1-2 yaprak ile sarmalarinizin uzerini kapatin.Dolmaların üzerine tencerenize uyan boyda tabak koyun, pişerken sarmaların dağılmaması için. Sarmaların üzerini 1- 2 parmak geçecek kadar su koyarak pişirin ( Kaynadıktan sonra ocağınızın ayarını kısın). Servis yaparken limon dilimleri ile süsleyin. Ben yaprak sarmasını bol ekşili sevdiğim için bazen kuş üzümü ve çam fıstığı koymadan bolca soğan ve kuru nane ile hazırladığım iç malzeme ile sararım. Bazı zeytinyağlı sarma tariflerinde şeker ve tarçın da vardır koyabilirsiniz ama ben tercih etmiyorum. Ve piştikten sonra da ilave yarım limonun suyunu da tekrar üzerinden gezdiriyorum.

ASMAYAPRAĞINDA BALIK




Asma Yaprağında Sardalya Izgara


8 küçük sardalya (temizlenmiş)


2 çorba kaşığı YONCA zeytinyağı


1 limonun suyu 1 diş sarımsak (ince kıyılmış)


bir tutam tuz 8 taze kekik dalı (ya da 1 tatlı kaşığı kuru kekik)


8 taze asma yaprağı


Sardalyaları soğuk su altında çalkalayıp bir tülbentin arasına alarak kurulayın. Geniş bir servis tabağına YONCA zeytinyağı, limon suyu, kıyılmış sarmısak ve tuzu karıştırıp, balıkları yerleştirin ve çevirerek her yanlarının bulanmasını sağlayın. Sonra tabağı plastik filmle örtüp, buzdolabında 1 saat soğutun (yarım saat geçince, balıkları bir kez daha tersyüz edin). Önce fırınınızın ızgarasını ısıtın. Tabağı fırından alıp, her balığı bir asma yaprağı üstüne yerleştirerek üstlerine 1 'er taze kekik dalı koyun (ya da biraz kuru kekik serpin). Sardalyaları yapraklara sarın. Sonra fırınınızın ızgarası altına yerleştirip, her iki yanlarını yaklaşık 3'er dakika (yapraklar yanmamalıdır) ızgara edin. Asma yaprağına sarılı sardalyaları ızgaradan dikkatle (parçalanmamalı ve açılmamalıdırlar) alıp, ikişer ikişer tabaklara yerleştirerek servis yapın (masada yapraklar açılınca, balıkların deri ye pulları yapraklarla birlikte kalkacaktır). Not: Bu tarifteki sardalyaların yerine, tirsi ya da küçük tekir balıkları da kullanılabilir.

27 Mayıs 2010 Perşembe

Pasohaber.com - Yeni Haber Siteniz İPOD HEDİYE ediyor




Yayın hayatına yeni başlayan Pasohaber.com daha ilk günden haber siteleri arasında büyük bir ilgi ile karşılandı.

Bu büyük sevinç ile pasohaber.com takipçileri arasında bir çekiliş düzenliyor..

Siyaset, spor, ekonomi, dünya, toplum, kültür sanat, teknoloji ve medyanın nabzını tutan güncel haberlerin yanı sıra özel haberler, gündemi değerlendiren dosya konuları, video ve fotoğraf galerileri ile Pasohaber.com okurlarına çok zengin bir içerik sunuyor.

Sadece gündemi takip etmekle yetinmeyip, yaşamın her anından özel içerikler sunacak olan Pasohaber.com; internet haberciliğine farklı bir pencereden bakarak, dinamik ve tarafsız haberciliğin adresi olmaya aday anlayışıyla dikkatleri üzerine toplayacak.

"Amatör habercilikten dünyaya!" slagonuyla yola çıkan Pasohaber.com genç ve dinamik bir ekiple internet haberciliğine yeni bir soluk getirmeyi planlıyor.

Pasohaber.com takipçilerinden 3 kişiye İPOD hediye ediyor.

İPOD Ödüllü yarışmaya katılmak için, yeni haber siteniz http://pasohaber.com/ adresinde!

Facebook sayfamız: www.facebook.com/pages/Pasohabercom/120044864696650
Twitter: http://www.blogger.com/www.twitter.com/pasohaber
Friendfeed: http://www.blogger.com/www.friendfeed.com/pasohaber

KadınSite.com dan çekiliş

KadınSitesi.com biz bloggerler için bir çekiliş düzenliyor katılımı çok kolay hediyeleri çok güzel teşekkürler:):)

24 Mayıs 2010 Pazartesi

Ciğer Sote












1/2 kilo dana ya da kuzu ciğeri




5-6 domates




3-4 biber




2 adet kuru soğan




kekik-kimyon arzuya göre pul biber -tuz -karabiber




yonca ayçicek yağı




yonca salça


arzuya göre üzerine maydanos


17 Mayıs 2010 Pazartesi

Eniyimarka net&Ahşapoyuncak.net işbirliğiyle












Eniyimarka.net ve http://www.ahsapoyuncak.net/default.asp işbirliğiyle 5 kişiye bu şirin kalemlikler ve Koray beyden süpriz hediyeler sizlerin olacak bu kadar şirin ahşaplar ben görmemiştim doğrusu hepsi birbirinden güzel teşekkürler Koray Bey

Evet bu şirin hediyeleri istiyorsanız yapmanız gerekenler çok basit

*http://www.ahsapoyuncak.net/default.asp üye olmanız ürünlere yorum bırakmanız sitede görmek istediğiniz oyuncak varsa Koray Beye önermeniz

*blogumu izlemeniz ve üye olduğunuz ismi belirterek yorum yapmanız

hepsi bukadar 6 Haziran son katılımdır

not:çekilişimiz http://eniyimarka.net adresindedir .Buraya yorum bırakanlar katılamıyacaktır

16 Mayıs 2010 Pazar

PİRUHİ




Malzemeler:
150gr. tereyağı
250gr. yoğurt
5 diş sarımsak


Harcı için:
3 çorba kaşığı tereyağı
3 orta boy soğan
300gr. kıyma (kuzu)


Hamur için:
2 adet yumurta
1 su bardağı soda
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı:1. Tereyağ eritilir, ince kıyılmış soğan koyulup kavrulur ve kıymada katılarak iyice kavrulur.2. Yumurta yoğurma kabına alınıp çırpılır, soda da eklenip tekrar çırpılır. Tuz ve un konup yumuşak ve pürüzsüz bir hamur yapılır.3. 4 bezeye ayrılıp her bir beze yufka inceliğinde açılarak 4 cm lik karelere kesilir.4. Hazırlanan içten alınıp ortalarına koyulup muska şeklinde kapatılır. Tepsiye dizilir.5. Tencerede tuzlu su kaynatılır. Piruhiler 10dakika kadar haşlanır ve sahana yerleştirilir.6. Tereyağı kızdırılır. Yoğurda dövülmüş sarımsak konup çırpılır. Piruhilerin üzerine dökülür. Ardından kızdırılmış tereyağı gezdirilir.Not: Piruhilerin içine kıyma yerine peynir ve maydanoz karışımı koyulabilir.

KOLAY TANTUNİ



3-4 yemek kaşığı YONCA zeytinyağı
500gr. kıyma
3 adet soğan
5-6 adet tatlı veya acı sivri biber
3 adet domates
tuz, karabiber, kırmızı pul biber, sumak
lavaş ekmeği
4-5 adet kızartmalık patates
yeşillik (göbek salata, maydanoz, taze soğan
Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayıp yağda 3-4 dakika kavurun.
Kıymayı ilave edip hepsi kavrulana dek karıştırın.
İnce halkalar haline doğradığınız sivri biberleri ilave edip solana kadar kavurmaya devam edin.
Bu arada soyulmuş, yemeklik küplere doğranmış domatesleri ilave edip eriyene kadar karıştırın. Yarım su bardağından az kaynamış su, tuz ve baharatlarını ilave edip 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
Bu arada patatesleri soyup çubuk şeklinde doğrayın ve kızgın yağda kızartın.
Yeşillikleri yıkayıp bir sevis tabağına alın.
Lavaş ekmeklerini yapışmaz yüzeyli bir tavada alt üst ederek yüksek ısıda ısıtın.
Kıymalı içten yeterince lavaş ekmeğine koyun. Kızarmış patates ve yeşilliklerden ilave edip önce alttan sonra etrafını sararak dürüm yapın ve hemen servis edin

HASANPAŞA KÖFTESİ




5oogr. kıyma
1 adet soğan
2 dilim bayat ekmek
1 tutam maydanoz
1 adet yumurta
tuz, karabiber
arzuya göre kimyon
püresi için:
8-10 adet ufak haşlamalık patates
3 yemek kaşığı tereyağı
yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
üzerine:
1 yemek kaşığı YONCA domates salçası
yarım su bardağı kadar sıcak su
Yapılışı:
Patatesleri yıkayıp haşlamaya bırakın.
Soğanı robotta veya bıçakla ince doğrayın.
Islatıp sıktığınız ekmekleri, yıkanıp ince kıyılmış maydanozuda ilave edin.
Kıymayı, baharatları, yumurtayı kırıp makineyi ara ara çalıştırıp çekerek karıştırın veya elde yapıyorsanız iyice yoğurun.
Yaklaşık limon büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve ortasını havuz gibi açıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Hepsini bitirdikten sonra ısıtılmış 170C dereceli fırında pişip kızarmaya yakın bir hal alana kadar pişirin.
Bu arada haşlanmış olan patatesleri sıcakken soyup patates ezme aleti ile püre haline getirin.
Tereyağını, sıcak sütü ve tuzu ilave edip iyice karıştırarak tamamen ezin ve uç takılmamış sıkma torbasına doldurun.
Pişmeye yakın fırından aldığınız köftelere püreden sıkın veya tatlı kaşığı yardımıylada doldurabilirsiniz.
YONCA Domates salçasını sıcak su ile sulandırıp pürelerin üzerinde gezdirin.
Tekrar fırına alıp köfteler iyice kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis yapın

RULO KÖFTE



1 kilo köftelik kıyma
2 büyük soğan
2 yumurta (birinin akı üzerine)
1 su bardağına yakın bayat ekmek içi
1er tatlı kaşığı tuz, karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
yarım demet maydanoz
iç garnitürü için:
2 adet patates
2 adet havuç
yarım konserve bezelye veya yarım su bardağı dondurulmuş bezelye
tuz, karabiber
üst sosu için:
2 kaşık salça
1 su bardağına yakın su
tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı:
Köfte malzemelerini bir kaba koyup iyice yoğurup biraz dinlendirin. Buzdolabında bir iki saat dinlenmesi daha iyi sonuç verecektir.
Bu arada iç malzemelerini haşlayıp minik küpler şeklinde doğrayın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Köfte hamurunu YONCAYAĞ yağlanmış fırın tepsisine aktarın. Fotoğrafta görüldüğü gibi uzun havuz şekline getirin.
Garnitürü içine koyup üst kısmından iyice kapatın.
1 tatlı kaşığı kadar su ile hafif çırpılmış yumurta akını köftenin üzerine sürüp ısıtılmış 200-220C dereceli fırında iyice kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkmaya yakın üst sos malzemelerini karıştırıp sürerek tekrar 5 dakika daha fırınlayıp servis yapın.
Not: İstenirse garnitür olarak haşlanmış havuç, bezelye ile birlikte katı haşlanmış ve ikiye bölünmüş yumurtaları yan yana dizerekte köfteyi yapabilirsiniz

NİŞASTALI KURABİYE




Malzemeler:
2 yumurta
250gr. margarin yada tere yağı (2 çubuk)
1 su bardağı pudra şekeri
250gr. nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un


Üzerine:

Fındık tanesi koyabilir (resimdeki pecan) yada tarçın-şeker karışımına batırabilirsiniz.
Kakaoya batırılmış gazoz kapağı yada başka ufak bir kapakla ortalarına bastırıp mantar şekli verebilirsiniz.
Yapılışı:
Oda ısısında yumuşamış yağ ve şekeri çırpın.
Yumurtaları ekleyip karıştırın.
Sonra diğer malzemeleri ilave edip aldığı kadarda un ilave edip yumuşakça bir hamur elde edin.
370F dereceli (ortadan biraz yüksek) fırında üstü beyaz kalacak şekilde pişirin.