17 Haziran 2010 Perşembe

DENİZMUTFAKTA&SAATİNİYARAT.COM İŞBİRLİĞİYLE




SAATİNİYARAT.COM AN 3 KİŞİYE HEDİYE VERMEYİ PLANLADIK.

BİRAZ SAATLERE GÖZ ATALIM ÇOK KALİTELİLER.İŞTE ÖZELLİKLERİ

Sevdiğiniz hep yanınızda size gülümsesin istersiniz. Bu isteğinize uygun bir saat tasarladık ve Desire ismini koyduk.

Fotoğrafınız için büyük bir alana sahip Desire ile sevdiğiniz tüm dakikaları kaplasın.



● Çelik Kasa ve Kurma Kolu
● Japon Quartz Mekanizma
● 2 Yıl Mekanizma ve Pil Garantisi
● Çizilmeye Karşı Dayanıklı Mineral Kristal Cam



Bay&Bayan Kullanıma Uygun Tasarım

Kasa Boyutları 4x4 cm
Kalınlık 0,5 cm
Kordon Genişliği 2,2 cm
Kordon Uzunluğu 23 cm



● Seçiminize göre 100% Deri Kordon
● Uzun Ömürlü
● Paslanmaz Çelik Klips
● Farklı ve Çeşitli Renk Seçenekleri



GELELİM BU GÜZEL SAATLER İÇİN YAPMANIZ GEREKENLERE

*İZLEYİCİM OLMANIZ

*SAATİNİYARAT.COM FACEBOOK SAYFASINI BEĞENMENİZ ARKADAŞLARINIZA ÖNERMENİZ

http://www.facebook.com/pages/SaatiniYaratcom/87005380622?v=wall


http://www.saatiniyarat.com/

SAYFASINA ÜYE OLMANIZ

BURAYA YORUM BIRAKMANIZ

BLOGUNUZDA YADA FACEBOOK SAYFASINIZDA KAMPANYAYI DUYURMANIZ HEPSİ BUKADAR

SON KATILIM 5 TEMMUZDUR....

16 Haziran 2010 Çarşamba

LABER KİMYAYI TANIYALIM

SİZLERE YENİ BİR FİRMAYLA TANIŞTIRMA ZAMANI GELDİ LABER KİMYA

http://www.laberkimya.com/index.php

KURULUŞ VE FAALİYET

Laber Kimya olarak 2005 yılından beri, Türkiye ve dünyadaki gelişmeler doğrultusunda, piyasanın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak Ar-ge çalışmaları yürütmekteyiz. Ar-Ge çalışmalarımız doğrultusunda oluşturduğumuz formülasyonlarla müşterilerimize hizmet sunmaktayız. Bazı müşterilerimize sadece ürün formülasyonu çalışırken, bazılarına bu formülasyonlarla fason üretimler yapmaktayız. Bu üretim formülasyon çalışmaları sırasında müşterilerimize sunumlar hazırlayıp konu hakkında bilgilendirmeler yapmaktayız. Çalıştığımız formülasyonların tüm yasal süreçlerini, üretim süreçlerini, testlerini müşterilerimize detaylı olarak sunmaktayız. Ayrıca ürün güvenlik bilgi formlarını da müşterimize sunarak -MSDS- çalışılan formülasyonun kimyasal kimliğini oluşturuyoruz.

Sektöre sunduğumuz Ar-Ge çalışmaları dışında, tescilli markamız olan LABER ile, kozmetik ve oto bakım ürünleri alanında piyasada ilk olan ürünler üretip pazara sunmaktayız. İnovasyon, yenilik kavramları ürünlerimizin ortak özelliğini oluşturmaktadır. Oto grubumuzda, ülkemizde bir "ilk üretim" olan Laber Waterless Car Clean - Susuz Araç Temizleme- ürünümüzle sektörde yeni bir iş alanı açılmasına olanak sağlamış bulunmaktayız. Ayrıca ekolojik bir probleme dönüşen su kirliliği ve kontrolsüz su tüketimine çevreci bir duyarlılık göstermiş bulunmaktayız.

Kozmetik grubumuzda yine bir "ilk üretim" olan Laber Creamol Cream & Cologne -Kremli Kolonya- ile yeni bir kozmetik ürün segmenti oluşturmaktayız.

Şirket rengimizi ve şirket hedefimizi doğanın yeşilinden alıp, laboratuarda türettiğimiz Laber markalı ürünlerimizle çevreci, doğal, organik ve yenilikçi ürünler yapmayı temel amacımız olarak görüyoruz. Tüm müşterilerimizin ihtiyaçlarından yola çıkarak, çevreci ekolojik ürünler yapmaya devam edeceğiz.
İnternet sitemizle hem bilgi merkezi olmayı hem de ürünlerimizi tanıtmayı amaçlıyoruz. Ürünlerimizin uygulama videolarına, birçok dökümana ve belgeye internet sitemizden ulaşabileceksiniz.

LABER KİMYA KURULUŞ VE FAALİYETLaber Kimya olarak 2005 yılından beri, Türkiye ve dünyadaki gelişmeler doğrultusunda, piyasanın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak Ar-ge çalışmaları yürütmekteyiz. Ar-Ge çalışmalarımız doğrultusunda oluşturduğumuz formülasyonlarla müşterilerimize hizmet sunmaktayız. Bazı müşterilerimize sadece ürün formülasyonu çalışırken, bazılarına bu formülasyonlarla fason üretimler yapmaktayız. Bu üretim formülasyon çalışmaları sırasında müşterilerimize sunumlar hazırlayıp konu hakkında bilgilendirmeler yapmaktayız. Çalıştığımız formülasyonların tüm yasal süreçlerini, üretim süreçlerini, testlerini müşterilerimize detaylı olarak sunmaktayız. Ayrıca ürün güvenlik bilgi formlarını da müşterimize sunarak -MSDS- çalışılan formülasyonun kimyasal kimliğini oluşturuyoruz.

DENİZMUTFAKTA&LABER KİMYA İŞBİRLİĞİ İLE



Bu güzel ürünleri kazanmak istermisiniz?
HER AY BİR ŞANSLI KİŞİ BU SETİN SAHİBİ OLACAK
İşte yapmanız gereken ufacık şartlarımız....
Laber kimyanın facebook grubuna katılmanız arkadaşlarınıza önermeniz.
twiter için,
Bloglarınızdada duyurursanız seviniriz ayrıca yorum bırakmanız gerektiğini söylememe
gerek yoktur herhalde hepsi bu kadar katımın 17 temmuza kadardır .
LABER KİMYAYA BANA VE BLOGUMA GÖSTERDİĞİ İLGİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM....

15 Haziran 2010 Salı

DEĞİŞİKTATLAR BANA MİSAFİR OLDU





MEHTAP HANIMIN KARELEDİĞİ MASAMIZDAN GÖRÜNTÜLER:)

Cumartesi günü değişiktatlar.com sahibesi mehtapcım bana geldi eşi ve güzel kızı ile çok güzel vakit geçirdik akşam yemeği yedik mehtapcım hepsinin resmini çekti tatil dönüşü ekler muhakkak o kadar cana yakınlarki ailece kopamadık birbirimizden o gece yatılı misafirim oldular sağolsunlar sabah kahvaltı yaptık tabii mehtapcım onunda resimlerini çekti keşke daha çok zamanları olsaydı doyamadık birbirimize İYİ TATİLLER MEHTAPCIM

PAZARTESİ MENÜM(taze fasulye-pilav)




DÜN AKŞAM NE PİŞİRSEM DİYE ÇOK DÜŞÜNDÜM PAZARDAN TAM MEVSİMİ OLAN TAZE FASULYE ALMIŞTIM ONU YAPAYIM DEDİM YANINA PİLAV BİRDE TEFLON TAVADA YAĞSIZ TAVUK PİŞİRDİM İŞTE RESİMLERİ
TAZE FASULYE
1/2 KİLO TAZE FASULYE
8-9 DOMATES
5 DİŞ SARMISAK
1 KURUSOĞAN
3 KAŞIK YONCA ZEYTİNYAĞI
TUZ,ŞEKER
SİVRİ BİBER 2-3 ADET
BEN FASULYEYİ HİÇ SUSUZ PİŞİRİRİM DOMATESİN SUYU YETİYOR BANA GÖRE
SOĞAN SARMISAK BİBERLERİ YONCA ZEYTİNYAĞI İLE KAVURUP ÜZERİNE FASULYELERİ VE DOMATESLERİ EKLEYİP PİŞENE KADAR KISIK ATEŞTE YAPIYORUM
PİLAV
2 BARDAK PİRİNÇ(TUZLU ILIK SUDA EN AZ 20 DK KABARTIRIM)
YONCA ÇİÇEK YAĞI
TUZ
3 BARDAK TAVUK SUYU YA DA NORMAL SICAK SU




11 Haziran 2010 Cuma

YONCA GIDADAN YENİLİKLER




Yonca mayonez bizim sağlığımız için şimdi cam kavanozlarda üstelik 2 al 1 öde fırsatıyla




8 Haziran 2010 Salı

PATATESLİ KABAK MÜCVERİ





Malzemeler


2 kabak


2 patates


2 havuc


Yarım demet dereotu


3 taze sogan


4 corba kaşığı un


3 yumurta


1 cay bardagı rendelenmiş beyaz peynir


Pul biber, tuz, karabiber


Kızartmak için YONCA sıvıyağ


Yapılışı


Kabakları temizleyip rendeleyin... Rendelenmiş kabaklarin fazla suyunu sıkın... Patates ve havucu da rendeleyin...Yumurtaları çırpın... Dereotunu, taze soganları yıkayiıp ince dograyın.... Unu bir kaba alip beyaz peynir, tuz ve baharatla karıstırın.... Dereotu, taze sogan, patates, havuc ve kabağı ekleyip karıştırın.... Kızartmak için yagı tavada kızdırıp kabaklı karışımdan kaşıkla alarak kızartın.... Her iki tarafi da kızarınca kagıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzün... Afiyet olsun....

6 Haziran 2010 Pazar

KATMER TATLISI



Malzeme


Hamur için;


150 gr. un


1 çay bardağı su


1 çay bardağı tuz


İçi için;


2 yemek kaşığı şeker


2 yemek kaşığı çekilmiş antepfıstığı


100 gr. süt kaymağı


Tarifi


Hamur malzemeleri birbirine karıştırıldıktan sonra yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığına gelince avuç içiyle yumak haline getirilir.Biraz ayçiçek yağıyla ve bir saat dinlendirilir. Hamuru açmak için yumak el ile ezilir ve merdane ile açılır.
Elle havada çevrilerek açılır; kağıt inceliğine gelince elle düzeltilir ve muska gibi katlanıp dört köşe haline getirilir. Açılan hamura iç malzemeleri konarak tekrar dört köşesinden katlanır. Tepsiye konarak fırına sürülür.10-15 dk. fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Katmer servise hazırdır

5 Haziran 2010 Cumartesi

KAZAN KEBABI




Bir urfalı kızı ve gelini olarak eşim sebze yemeklerinden bıkınca bende memleket yemeklerine yöneldim işte size tarifi


MALZEMELER


4 tane orta boy patlıcan


300 gr. kıyma


4 tane yeşilbiber


4 tane domates


2 tane soğan


1 yemek kaşığı YONCA domates salçası


Tuz, karabiber, kırmızıbiber


2 bardak su


1 yemek kaşığı YONCA zeytinyağı


Tarifi


Patıcanlar soyulur. Enine 5 eşit parçaya ayrılır. Kıymanın içine tuz, karabiber, kırmızıbiber ve ince doğranmış bir kuru soğan konarak yoğrulup ceviz büyüklünde parçalara ayrılır. Enine kesilmiş patlıcanlar bir parça et bir parça parça patlıcan şeklinde yerleştirilir. Diğer tarafta bir tencereye zeytinyağı, halka şeklinde doğranmış soğan ve rendelenmiş domatesler konur. Bunların üzerine sıralanan et ve patlıcanlar yerleştirilir. Ayrı bir kapta domates salçası suda eritilip üzerine tuz ve karabiber atılıp patlıcanların üzerine dökülür. Kabuğu soyulan domates ve biberler halka şeklinde doğranıp tencereye konur. Hazırlanan bu malzemenin üzerine kapak kapatılır ve kısık ateşte pişirilir.

TATLI LORLU PRAMİT PASTA




Malzemeler:


1/2 kg. tatlı lor peyniri


1 su bardağı pudra şekeri


1 paket vanilya


1/2 paket margarin (eritilip soğutulacak)


1-2 paket pötibör bisküvi


2 adet muz


Yapılışı:


Lorla pudra şekerini rondoya at.Vanilyayı ekle.Eritilip soğutulmuş margarini de ekleyip krema kıvamına gelinceye kadar rondoda karıştır.
Bir folyo veya naylon poşet üzerine 7 adet bisküviyi önce süte batır sonra alta uzunlamasına diz.3 adet bisküviyi de yine süte batırarak enlemesimne yanlara koy.
Aralara krema sürerek en az 2-3 kat bisküvi olacak şekilde dizmeye devam et. (Yani ilk sırada 21 adet bisküvi olacak bunlardan en az 2-3 sıra kadar olacak)
Ortaya muzları yerleştir.Piramit şekli vererek kapat.Üzerine kalan kremayı bolca sür.
Bir gece buzdolabında dinlendir.Sonra üzerinden poşetini sıyırarak dilim dilim kes ve servis yap.

Tahinli Kurabiye





Malzemeler


1/2 su bardağı tahin-


1/2 su bardağı YONCA yağ


1/2 su bardağı pudra şekeri


- 1/2 su bardağı ceviz


- 2,5 su bardağı kadarSİNANGİL un (aldığı kadar)


- 1/2 paket kabartma tozu


- 1/2 paket vanilya


- Üzeri için 1 yumurta sarısı


Yapılışı:


1. Tüm malzemeleri, aldığı kadar unu yavaç yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur kıvamına getirin. Biraz kırıntılı görünebilir, sorun değil.
2. Hamurdan ufak parçalar alıp avucunuzda sıkıştırarak yuvarlayın, yağlı kağıt serili tepsiye sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı serpip biraz toz şeker serpin.
3. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15-20 d kadar pişirin. İlk piştiğinde hemen dokunmayın, dağılabilir. Biraz soğuduktan sonra tepsiden alıp servis yapabilirsiniz.

TELLİ BABA TATLISI




125 gram margarin


1 çay bardağı YONCA sıvıyağ


1 su bardağı yoğurt

1 kahve fincanı sirke

1 tane yumurta

1 paket SİNANGİLkabartma tozu

Aldığı kadar SİNANGİLun

İÇİ İÇİN:
250 gram tel kadayıf

1 su bardağı ceviz içi
2 çorba kaşığı şeker

1 çay kaşığı tarçın

ÜZERİNE: Bütün fındık içi

ŞERBETİ İÇİN:

3 su bardağı su

4 su bardağı şeker

Yarım limon suyu

Margarini eritip, soğutuyoruz. Derin bir kaba alıp sıvıyağ, yoğurt,sirke, yumurta, kabartma ozu ve aldığı kadar unu ilave edip ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendiriyoruz.
Diğer tarafta iç malzemesini hazırlıyoruz. Tel kadayıfını elimizle didikliyoruz. İçine iri dövülmüş ceviz, toz şeker ve tarçını koyup karıştırıyoruz.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıyoruz. Çay tabağı büyüklüğünde açıp içine kadayıflı iç harcımızdan koyup kapatıyoruz. Yuvarlak şekil veriyoruz. Yağlanmış veya yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerini elimizle bastırıp biraz tel kadayıf onun da üzerine fındık koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Şerbeti için toz şeker ve suyu 20 dakika kaynatıp tencereyi ocaktan alıyoruz. Limon suyunu ilave edip ılınması için bekliyoruz.Pişen tatlıları servis tabağına alıp ılık tatlıların üzerine ılık şerbeti döküyoruz. Afiyet olsun.

1 Haziran 2010 Salı

YONCA ZEYTİNYAĞI, RAFLARDA YERİNİ ALDI




YONCA ZEYTİNYAĞI, RAFLARDA YERİNİ ALDI

Yonca Gıda; doğanın altın sıvısını tüketicileri ile buluşturuyor, sofralara sağlık getiriyor.
Yonca Gıda’nın 1lt ve 2lt altın ambalaj ödülüne layık görülen pet şişelerin de ve 5 – 10 – 18 lt teneke ambalajlarda yer alan zeytinyağları raflarda yerini aldı. Yonca Gıda’nın piyasaya sunduğu Yonca zeytinyağı damak tadına düşkünler için ‘sızma’ ve ‘riviera’ alternatifi sunuyor. Yonca Riviera Zeytinyağı; zeytinin kendine has lezzetinin hafif olduğu, rafine edilmiş zeytinyağı ile naturel zeytinyağının harmanlanması ile elde ediliyor. Riviera zeytinyağı en fazla %1 oranında asit içeriyor ve zeytinyağının tadı ve kokusunu arayan ama hafif olmasını tercih edenler için öneriliyor. Yonca Sızma Zeytinyağı ise; herhangi işlem kullanılmadan sadece geleneksel "soğuk sıkım" yöntemi ile; zeytinyağının naturel aromatik yapısı ve besleyici değerleri korunuyor. Hasadı dalından elle toplanarak yapılan ve hasattan sonra ilk 24 saat içinde sıkılan ürün en fazla %0,8 oranında asit içeriyor. Tüm genel kullanım için ve özellikle de soğuk servis edilen yemekler için önerilen ideal bir zeytinyağıdır. Doğanın bu altın mucizesi ürünün faydalarının birkaçını sıralamak gerekirse; zeytinyağı hücreleri koruyor, hücreleri yenileyerek kansere karşı koruma sağlıyor. Tansiyonun kontrol altında tutulmasına yardımcı oluyor. Besinlerin bağırsaklar tarafından çok daha iyi emilmesini sağlayarak bağırsakların çalışmasını düzenliyor. Yaşlanmanın, hem genel olarak doku ve organlar, hem de beyin fonksiyonları üzerinde ki etkilerini geciktiriyor. Cildi ve saçları besliyor, tırnakları güçlendirip kırılmalarını önlüyor.Yonca Gıda, yağ üretimi ile giriş yaptığı sektörde bugün, ayçiçek, mısır, kanola, soya yağı, zeytinyağı, konserve ürünler, ketçap, mayonez, salça, çeşitli domates ürünleri, değişik lezzetteki soslar ve turşu çeşitlerini de kapsayan geniş ürün yelpazesi ile Türk ve Dünya tüketicisinin damak tadına ve mutfağına hitap etmeye devam etmektedir.

Zeytinyağlı Kabak Çiceği Dolması




Evsahibimin büyük bir bahçesi sağolsun sabah toplamış kabak çiçeklerini kapanmadan doldur dedi sizle paylaşayım dedim çok lezzetli deneyin muhakkak

Kabak Çiçeği Dolması

Malzemeler:

20 adet kabak çiçeği


1 su bardağı amerikan pirinçi


2 adet soğan


1 demet taze nane


dereotu


1 çorba kaşığı çam fıstığı


tuz-karabiber-yenibahar


1 çay bardağı YONCA zeytinyağı


1 bardak su


1 çay kaşığı kuş üzümü

Yapılışı:

Dolma içini hazırlamak için, tencereye yağı koyup soğanları soteleyin, yıkanmış pirinçleri ilave edin, çam fıstığını da ekleyip, 15 dakika ağır ateşte pişirin. Baharatları ekleyin, piştikten sonra ateşten alıp üzerine ince kıyılmış nane ve dereotu ekleyin. Üzerine yağlı kağıt örtüp soğumaya bırakın. Kabak çiçeklerini soğuk suda dikkatlice yıkayıp yapraklarını kırmadan dışa doğru açın. Hazırladığınız içi ortasına koyup yaprakları karşılıklı kapatın. Kalın dipli bir tencerenin içine bir bardağı ters çevirip kapatın. Üzerine hazırladığınız kabak çiçeklerini dizin, yağ ve suyu üzerinde gezdirin, bir tutam tuz, bir tutam da şeker atın. Kapağını kapatıp 30 dakika ağır ateşte pişirin, piştikten sonra kendi tenceresinde soğutup servise sunun.
Afiyet olsun.

Yoğurtlu Arpa Şehriye Salatası




Malzemeler;


2 su bardagi arpa sehriye


2 tane rendelennmis salatalik


2 tane rendelenmis havuc


4-5 tane YONCA kornison tursu


bir demet dereotu


yarim demet taze yesil sogan


1 su bardagi PENGUEN konserve bezelye


1 su bardagi PENGUEN konserve mısır


tuz


,su


sarımsaklı yogurt


YONCA mayonez


Yapilisi;Bir tencerede tuz ilave ettiginiz yeteri kadar suyu kaynatin.Kaynamakta olan suyun icine arpa sehriyelerinizi ilave ederek yumusayincaya kadar haslayin ve süzün.Derin bir kabin icine sehriyeleri,salataligi,havucu,kücük kücük dogranmis kornison tursulari,misiri,bezelyeyi ince kiyilmis dereotu ve taze yesil soganlarida ilave edin.Bir tarafta sarimsakli yogurt hazirlayin ve salataniza ilave edin tuzu az ise bir miktar tuzla tadlandirin ve iyice harmanlayip servis yapin.Afiyet olsun...Not:Çay saatlerinizde poğaça ve böreklerinizin yanında deneyebilirsiniz

RUS SALATASI



Rus salatası malzemeleri


2 havuç


1 kereviz


2 patates


Yarım su bardağı bezelye


3 pancar


1 salatalık turşusu


1 çay bardağı zeytin


2 yumurta


1 su bardağı YONCA mayonez


Rus salatası tarifi


Havucu, patatesi ve kerevizi yıkayıp ayıklayın ve küçük küçük küp şeklindedoğrayın. Bir tencerede su kaynatın ve suya önce havuçları, bir süre sonrapatatesleri en son da kerevizleri atıp, yumuşayıncaya kadar haşlayın.Haşlanan sebzeleri süzgeçle sudan alıp süzdürün. Bir kenarda beklemeyebırakın.Sebzeler pişerken, başka bir tencerede bir bardak suya bir kaşık sirkekatarak pancarları haşlayın. Haşlanıp yumuşayan pancarları sudan çıkarıpkabuklarını soyun. Bunları da aynı büyüklükte küp şeklinde doğradıktansonra öteki sebzelerle karıştırın. Salatalık turşusunu çok ince kesin vezeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın. Başka bir kapta isebezelyeler ve haşlayıp ezdiğiniz yumurtaları karıştırın. Daha sonra bütünmalzemeleri bir kaba toplayın ve yarım bardak mayonezi hepsinin üstünedöküp karıştırın. Servis tabağına aldığınız Rus Salatası’nı maydanoz ile süsleyebilirsiniz.