4 Ağustos 2010 Çarşamba

PATATESLİ İÇLİ KÖFTE





Yaz olunca dükkandan zaman bulupta yemek tariflerimi paylaşamıyorum sizinle ama kış geliyor bol bol paylaşırım o zaman kışın yapıyorum genelde içli köfte yazın sıcakla yemesi güzelde yapması çok eziyetli işte tarifim

MALZEMELER

Dışı Için:

3 Su Bardagi Ince Bulgur

Yeterince Su

1 Adet Yumurta

1-1,5 Çay Bardagi sinangil Un

Tuz

Içi Için:
4 Adet Orta Boy Patates

1 Adet Orta Boy Sogan

1/2 Çay Bardagi YONCA Siviyag

1 Demet Maydanoz

Tuz, Karabiber

1/2 Çay Kasigi YONCA Salça

Köftelerin Sosu Için:

1/2 Çay Bardagi YONCA Sivi Yag

1 Çorba Kasigi Salça(Biber Salçasi)

Pul Biber

YAPILIŞ TARİFİ

Patatesleri haslayalim.Kabuklarini soyup rendeleyelim.Soganlari yemeklik dograyip,sivi yagda pembelestirelim.Salçayi ilave edip,bir dakika daha kavuralim.Ardindan ,incecik dogranmis patatesleri ve maydanozu ilave edelim.Tuz ve biberini ayarlayarak atesten alalim.Daha sonra kullanmak üzere bekletelim.Ince bulguru yeterince sicak su ile islatalim.(kisirlik bulgur islatir gibi).Bulgur sisince,içine unu,yumurtayi ve tuzu ,ilave ederek uzun süre yoguralim.
Köfte hamurundan cevizden biraz daha irice parçalar koparip önce elimizi islatarak yuvarlayalim.Sonra isaret parmagimiz yardimiyla döndüre döndüre köftenin içini oyalim.Mümkün oldugunca ince oymaya özen gösterelim.Patatesli içten yeterince koyup,köftenin agiz kismini büzerek kapatalim(köftenin içine çok fazla patatesli harç doldurulmaz.yoksa piserken çatlar).Bir tencereye yeterince su doldurup kaynatalim.Köfteleri kaynayan suya atip,5-6 dk haslayalim. Delikli kepçe ile çikartalim. Köfteleri dilersek kizartalim.Sosu için,salçayi sivi yagda iki dk.kavuralim.Pul biber ilave ederek,atesten alalim.Bu sosu ,köftelerin üzerine gezdirerek servis yapalim.

Eger çig köftelik bulgurdan yapacaksaniz, tarifteki malzemeleri kullanin. Ancak, elinizde yeterince sekil almiyorsa biraz daha un ilave edin.

Hiç yorum yok: