28 Ekim 2010 Perşembe

KETE





KOMŞUM SAĞOLSUN KETE YAPMIŞ BENDE SİZLE PAYLAŞMAK İSTEDİM:)HİÇ OLMAZSA RESİM VE TARİF İLE


MALZEMELER

2 su bardağı ılık süt

1/2 su bardağı YONCA sıvıyağ

1 pk kuru maya (11 gr.)

2 yemek kaşığı toz şeker

1 yumurta

1 yumurta sarısı (üzeri için)

Aldığı kadar SİNANGİL un

Tuz
İç Malzeme:

200 gr tereyağı

4-5 yemek kaşığı SİNANGİL un

Tuz


TARİF

Sütü el yakmayacak kadar ısıtın ve geniş bir kaba alın. 1 adet yumurta, sıvıyağ, toz şeker ve tuzu karıştırın. Unu azar azar ilave ederek mayayı da ekleyin ve ele yapışmayacak kadar yumuşak bir hamur yapın. Hamuru mayalanması için sararak çin 1 saat kadar bekletin.

İçi için: Tereyağını eritin. 4 kaşık unu yağa ekleyip kavurun. Kavrulmayacak kadar katı olduysa sıvıyağ, cıvık olduysa 1 kaşık daha un ekleyerek 5 dk. kadar karıştırarak kavurun.

Mayalanmış hamurdan irice bezeler alıp tezgahın üzerinde yarım santim kalınlığında açın. Hazırladınız içten açtığınız hamurun üzerine yayıp istediğiniz şekli verebilirsiniz.

Tepsiye dizdiğiniz ketelerin üzerine yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin

Hiç yorum yok: