10 Şubat 2010 Çarşamba

GÜL TATLISI



Malzemeler:


2 su bardağı selvaİrmik

1 su bardağı yonca sıvı yağ

2 yumurta

1/2 paket Halk Margarin oda sıcaklığında

Aldığı kadar sinangil un

1 su bardağı ceviz

1 su bardağı Şeker

1 su bardağı Yoğurt

1 paket Sinangil Kabartma Tozu

1 paket Sinangil Vanilya

ŞURUB İÇİN

3 su bardağı Şeker

3,5 su bardağı Su

1/2 Limonun Suyu



Yapılışı:Sırayla erimiş margarin,sıvı yağ,yumurta,yoğurt ve irmik karıştırılır. Kabartma tozu ve aldığı kadar un ilave edilerek yumuşak bir hamur hazırlanır.Hazırlanan hamur merdaneyle 5mm. kalınlığında açılır. Su bardağıyla açılan hamurdan yuvarlak kesilir.Yuvarlakların dört kenarı bıçakla çıtlatılır. Ortasına ceviz konur, gül şekli verilecek şekilde karşılıklı iki tarafı içeri doğru, diğer iki tarafı da dışa doğru kıvrılır. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de 25-30 dakika pişirilir.Fırından çıkarılarak ılık şurubun içine atılır. Şurubunu çekince servis yapılır.Afiyet olsun…

Hiç yorum yok: