22 Nisan 2010 Perşembe

Manisa Kebabı





Malzemeler:
Kebap için:
-750 gr. süt danası kuşbaşı et (küçük doğranmış)-3 kaşık sıvı yağ-2 soğan, 2 biber, 2 domates (veya yarım kaşık salça)-1 paket yemeklik mantar (200 gr.)-Tuz-karabiber

Krep hamuru için:
-3 yumurta-1 su bardağı + 1 çorba kaşığı ilave un-2 su bardağı süt-1 kahve kaşığı tuz-1 çorba kaşığı erimiş yağ
Yapılışı:

1- Düdüklü tencereye et, ince doğranmış soğan, biber, domates, tuz, karabiber, yıkanıp 2- 3 parçaya bölünmüş mantar konup karıştırılır.
2- Kapak kapatılıp ocağa konur. Buhar çıktıktan sonra hesap edilmek üzere 20 dakika pişirilir. (Et, yağına kalmalıdır.)
3- KREP YAPILIŞI: Bir kapta yumurtalar, tuz, erimiş yağ ve un, azar azar süt konup ezilir. Sütün tamamı konup sulu bir hamur yapılır.
4- Küçük bir tava yağlanır. Bu hamurdan küçük bir kepçe konup yayılır, pişirince ters çevrilir.
5- Pişen krepler tavadan alınıp yarısına 1 kaşık mantarlı kebap konur. İkiye katlanır. Servis tabağına sırt sırta yerleştirilir.

Hiç yorum yok: