19 Mart 2010 Cuma

çamaşır böreği


Malzemeler:




3 yufka

1 bardak süt

1/2 bardak sıvıyağ



İç:

200 gr kıyma

2 pırasa

1/2 bardak dövülmüş ceviz

Tuz, karabiber

1/2 bardak rendelenmiş kaşar

Maydanoz



Yapılışı:



1. Kıymayı 1 kaşık sıvıyağda kavuralım. İnce ince doğradığımız pırasaları ekleyerek pişirelim. Tuz, karabiber, maydanoz ekleyelim. Ocaktan alınca kaşar peyniri ve ceviz ekleyelim.



2. Yufkayı, üçgen olarak 6 parçaya bölelim. Süt ve sıvıyağı karıştırıp, her bir parçaya sürelim



3. Üçgenin geniş kenarına malzemeden koyarak bol bir şekilde saralım ve içe doğru katlayarak yuvarlayalım.



4. Tüm börekleri hazırladıktan sonra, önce su dolu bir kabın içinde börekleri ıslatalım ve hafifçe sıkalım, yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerlerine yumurta sürüp 170 derece fırında pişirelim.

Hiç yorum yok: