19 Mart 2010 Cuma
yoğurtlu bulgur salatası
Malzemeler:
1 kase ince köftelik bulgur
1,5 kase sulandırılmış yoğurt
3-4 kaşık mayonez
2-3 diş dövülmüş sarımsak
taze soğanın yeşil yaprakları (ince kıyılmış)
1 kase iri çekilmiş ceviziçi
maydanoz - dereotu (isteğe bağlı, ince kıyılmış)
tuz
tereyağ - kırmızı biber
1 gece önceden bulguru, yoğurt ile iyice karıştırıp, ağzı kapalı bir kapta dolaba kaldırıyoruz ve o gece bulgurun şişmesi için bekletiyoruz. Ertesi gün bulguru dolaptan aldığımızda eğer çok kurumuşsa, yani yoğurdu tamamen çekmişse bir miktar daha yoğurt ilave ediyoruz. Mayonez, sarımsak,ceviz, tuz, taze soğan ve diğer yeşillikleri katıp iyice karıştırıyoruz.
Tereyağını ocakta eritip, hafif rengini döndürüyor; üzerine kırmızı biber katıp sos hazırlıyoruz.
Servis yapacağımız tabağa alıp, üzerine hazırladığımız sosu döküyoruz. Ceviz / maydanoz ile süsleyerek servis yapıyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder