19 Mart 2010 Cuma
HURMA
Malzemeler;
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
1. Sıvıyağ, süt ve yumurtayı karıştıralım. Un ve karbonatı ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
2. Hazırladığımız hamurdan cevizden biraz büyük parça alıp elimizde yuvarlayalım ve rendenin büyük delikli kısmına hafifçe bastırarak yuvarşak şekilde yayalım (Aslında eskiden kalburda yaparlarmış, ama şimdi kalbur olmadığı için rendede işimizi görüyor). Yaydığımız hamurun bir ucundan kaldırarak yuvarlayalım.
3. Hazırladığımız hamurları kızgın yağda pembeleşene kadar pişirelim.
4. Sıcak sıcak, peynir, reçel, bal, pekmez ile servis edebilirsiniz
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder