19 Mart 2010 Cuma

SEBZELİ ÇİFTLİK KÖFTESİ



Malzemeler;






350 gr kıyma

2 dilim bayat ekmek içi

5-6 dal maydanoz

4 adet patates

2 adet havuç

1 kase bezelye

4 domates

1 avuç kereviz sapı

2 orta boy soğan

Yeterli miktarda sıcak su

1 kaşık domates salçası

1/2 kaşık biber salçası

3 kaşık sıvıyağ

Tuz, karabiber, acı biber





1. Islattığımız ekmeklerin  suyunu sıkarak kıymanın içine ekleyelim. Tuz ve karabiberi ekledikten sonra yoğuralım. Fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayalım ve 1 saat buzdolabında bekletelim.





2. Domates, patates, havuç ve soğanları küçük kareler halinde doğrayalım.





3. Sıvıyağda soğanları pembeleştirelim. Salçayı ekleyip karıştırdıktan sonra havuçları ve kereviz saplarını ekleyip kavuralım ve domatesleri ekleyerek 3-4 dk pişirelim.





4. Sebzelerin üzerine çıkacak şekilde sıcak su ekleyelim ve kaynatalım. Patatesleri ekleyerek yaklaşık 10 dk. pişirelim.





5. Hazırladığımız köfteleri, tuz ve karabiberi ekleyerek 15 dk. kaynatalım.





6. Haşlanmış bezelyeyi ekleyerek 1 taşım kaynatalım. Servis yaparken, maydanozu üzerine ekleyelim.

Hiç yorum yok: