350 gr kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
5-6 dal maydanoz
4 adet patates
2 adet havuç
1 kase bezelye
4 domates
1 avuç kereviz sapı
2 orta boy soğan
Yeterli miktarda sıcak su
1 kaşık domates salçası
1/2 kaşık biber salçası
3 kaşık sıvıyağ
Tuz, karabiber, acı biber
1. Islattığımız ekmeklerin suyunu sıkarak kıymanın içine ekleyelim. Tuz ve karabiberi ekledikten sonra yoğuralım. Fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayalım ve 1 saat buzdolabında bekletelim.
2. Domates, patates, havuç ve soğanları küçük kareler halinde doğrayalım.
3. Sıvıyağda soğanları pembeleştirelim. Salçayı ekleyip karıştırdıktan sonra havuçları ve kereviz saplarını ekleyip kavuralım ve domatesleri ekleyerek 3-4 dk pişirelim.
4. Sebzelerin üzerine çıkacak şekilde sıcak su ekleyelim ve kaynatalım. Patatesleri ekleyerek yaklaşık 10 dk. pişirelim.
5. Hazırladığımız köfteleri, tuz ve karabiberi ekleyerek 15 dk. kaynatalım.
6. Haşlanmış bezelyeyi ekleyerek 1 taşım kaynatalım. Servis yaparken, maydanozu üzerine ekleyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder