16 Mayıs 2010 Pazar

HASANPAŞA KÖFTESİ




5oogr. kıyma
1 adet soğan
2 dilim bayat ekmek
1 tutam maydanoz
1 adet yumurta
tuz, karabiber
arzuya göre kimyon
püresi için:
8-10 adet ufak haşlamalık patates
3 yemek kaşığı tereyağı
yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
üzerine:
1 yemek kaşığı YONCA domates salçası
yarım su bardağı kadar sıcak su
Yapılışı:
Patatesleri yıkayıp haşlamaya bırakın.
Soğanı robotta veya bıçakla ince doğrayın.
Islatıp sıktığınız ekmekleri, yıkanıp ince kıyılmış maydanozuda ilave edin.
Kıymayı, baharatları, yumurtayı kırıp makineyi ara ara çalıştırıp çekerek karıştırın veya elde yapıyorsanız iyice yoğurun.
Yaklaşık limon büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve ortasını havuz gibi açıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Hepsini bitirdikten sonra ısıtılmış 170C dereceli fırında pişip kızarmaya yakın bir hal alana kadar pişirin.
Bu arada haşlanmış olan patatesleri sıcakken soyup patates ezme aleti ile püre haline getirin.
Tereyağını, sıcak sütü ve tuzu ilave edip iyice karıştırarak tamamen ezin ve uç takılmamış sıkma torbasına doldurun.
Pişmeye yakın fırından aldığınız köftelere püreden sıkın veya tatlı kaşığı yardımıylada doldurabilirsiniz.
YONCA Domates salçasını sıcak su ile sulandırıp pürelerin üzerinde gezdirin.
Tekrar fırına alıp köfteler iyice kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis yapın

Hiç yorum yok: