Malzeme Listesi:
Yarım kilo asma yaprağı(annemlerin bahçesinden)
3 su bardağı pirinç
2 adet orta boy soğan rendesi
1 çay bardağı YONCA zeytinyağı
1 kaşık YONCA domates salçası
1 yemek kaşığı kuru nane, yarim demet ince kiyilmis maydonoz, yarim cay kasigi karabiber
1,5 yemek kaşığı kuş üzümü
1,5 yemek kaşığı çam fıstığı
tuz
iç malzemeyi pişirmek için
1,5 su bardağı su.
Pişerken sarmaların üzerine dökmek için yarım limon suyu.
Yapılışı:
Rendelenmiş soğanları zeytinyağında hafif kavurun. Çam fıstıklarını ilave edin, pirinci koyun. 2-3 dakika kavurun. Nanesini kuş üzümünü tuzunu koyup suyunu ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Ince dogranmis maydonoz ve karabiberi ilave edin. Piştikten sonra 10 dakika dinlendirin. Sarma işlemine başlamadan önce pirinci karıştırıp içindeki tüm malzemenin karışmasını sağlayın. Yapraklarınızın büyüklüğüne göre iç malzeme koyarak sarın. Tencerenizin tabanını 1-2 adet yaprak ile örtün. Sarmaları yanyana aralık bırakmadan tencerenize doldurun. Sarma işlemi bittikten sonra 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını dolmaların üzerinden gezdirin. Yarım limonun suyunu üzerinden dökün. 1-2 yaprak ile sarmalarinizin uzerini kapatin.Dolmaların üzerine tencerenize uyan boyda tabak koyun, pişerken sarmaların dağılmaması için. Sarmaların üzerini 1- 2 parmak geçecek kadar su koyarak pişirin ( Kaynadıktan sonra ocağınızın ayarını kısın). Servis yaparken limon dilimleri ile süsleyin. Ben yaprak sarmasını bol ekşili sevdiğim için bazen kuş üzümü ve çam fıstığı koymadan bolca soğan ve kuru nane ile hazırladığım iç malzeme ile sararım. Bazı zeytinyağlı sarma tariflerinde şeker ve tarçın da vardır koyabilirsiniz ama ben tercih etmiyorum. Ve piştikten sonra da ilave yarım limonun suyunu da tekrar üzerinden gezdiriyorum.
1 yorum:
süpersin harika ellerinize sağlık
Yorum Gönder