Malzemeler:
2 yumurta
250gr. margarin yada tere yağı (2 çubuk)
1 su bardağı pudra şekeri
250gr. nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
2 yumurta
250gr. margarin yada tere yağı (2 çubuk)
1 su bardağı pudra şekeri
250gr. nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Üzerine:
Fındık tanesi koyabilir (resimdeki pecan) yada tarçın-şeker karışımına batırabilirsiniz.
Kakaoya batırılmış gazoz kapağı yada başka ufak bir kapakla ortalarına bastırıp mantar şekli verebilirsiniz.
Yapılışı:
Oda ısısında yumuşamış yağ ve şekeri çırpın.
Yumurtaları ekleyip karıştırın.
Sonra diğer malzemeleri ilave edip aldığı kadarda un ilave edip yumuşakça bir hamur elde edin.
370F dereceli (ortadan biraz yüksek) fırında üstü beyaz kalacak şekilde pişirin.
Kakaoya batırılmış gazoz kapağı yada başka ufak bir kapakla ortalarına bastırıp mantar şekli verebilirsiniz.
Yapılışı:
Oda ısısında yumuşamış yağ ve şekeri çırpın.
Yumurtaları ekleyip karıştırın.
Sonra diğer malzemeleri ilave edip aldığı kadarda un ilave edip yumuşakça bir hamur elde edin.
370F dereceli (ortadan biraz yüksek) fırında üstü beyaz kalacak şekilde pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder