31 Mayıs 2010 Pazartesi

Pekmezli Kakaolu Kurabiye




Malzemeler:


1 Çay Bardağı Pekmez


1 Çay Bardağı Esmer Şeker


125 Gram Tereyağı


1 Tatlı Kaşığı Karbonat


2 Çorba Kaşığı Su


1 Çorba Kaşığı Kakao


1 Tatlı Kaşığı Tarçın


1 Tatlı Kaşığı Toz Zencefil


4 Tane Karanfil


Alabildiği Kadar Un


Damla Çikolata Hazırlanışı:Esmer şeker, kakao, tereyağı, pekmez, tarçın, zencefil ve dövülmüş karanfili bir kaseye koyun. Karbonatı suyla ezin onu da kaseye ekleyin ve alabildiği kadar (6 yemek k. kadar) unla yoğurun. İçine damla çikolatayı da ekleyin ve yoğurmaya devam edin.Kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak olmalı. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine aralıklarla dizin.180 derecelik fırında kurabiyeler çatlayana kadar pişirin.

Hiç yorum yok: