4 Ağustos 2010 Çarşamba

SAKIZLI MUHALLEBİ




MALZEMELER (5 Kişilik)

2 adet nohut tanesi kadar damla sakızı
1 litre soğuk süt
1 su bardağından bir parmak az şeker
1 tepeleme çorba kaşığı un
1 tepeleme çorba kaşığı nişasta
1 tepeleme çorba kaşığı pirinç unu
1 çay kaşığı tereyağı

Sakızı bir tutam şekerle birlikte havanda toz haline gelinceye kadar dövün, bir kenarda bekletin. Sakız dışındaki tüm malzemeyi kalın tabanlı, geniş bir tencerede çırpma teliyle iyice karıştırın. Ateşe koyun. Tahta kaşıkla devamlı karıştırarak orta – kısık ateşte bir taşım kaynatın (ortasından göbek atana kadar). Daha sonra ateşten alın. En son damla sakızını ilave edin. Muhallebiyi sıcak tencerenin içinde çırpma teliyle 10 dakika veya mikserle 5 dakika çırpın. Bu sırada içine hava baloncukları girerek muhallebiyi kabartacak. Çırpma telini havaya kaldırdığınızda muhallebi sakız gibi uzayacak. Yüksek kenarlı bir servis kabını suyla ıslatın. Muhallebiyi servis kabına döküp en az 2 saat soğumaya bırakın. Dilim dilim kesip sade olarak veya kaymaklı dondurmayla birlikte servis yapın.

Hiç yorum yok: