PATATES PÜRESİ
Malzemeler
5 adet orta boy haşlanmış patates
2 yemek kaşığı tere yağı (arzuya göre sıvıyağda kullanabilirsiniz ama tereyağının tadını değişmem.)
1 su bardağı kaşar rendesi
Tuz ve pul biber
Yapılışı
Patatesleri güzelce yıkayalım, haşlayalım ve kabuklarını soyduktan sonra rendeleyelim.Sıcağı çıkmadan tereyağınıda ekleyip içinde eriyene kadar karıştıralım.Kaşar rendesinin yarısını bu karışıma ekleyip orta boyutta bir fırın kabına dökelim.Düzleyip üzerine kalan kaşar rendesinide ekleyip süsledikten sonra 200 derecedeki fırına verelim.Üzeri kızarmaya yakın pul biber serpelim.Piştikten sonra kare dilimlere kesip servise sunalım.
SALÇALI SOSİS
Malzemeler
10 adet sosis
1 çorba kaşığı yonca sıvı yağ
1 çorba kaşığı yonca salça
1 su bardağı su
Ben tuz atmıyorum.Sosisler zaten tuzlu olduğu için gerek duymuyorum.İsteğe göre siz atabilirsiniz.Baharatta ekleyebilirsiniz.
Yapılışı
Sosisleri yuvarlak şekilde doğrayalım.1çorba kaşığı sıvıyağda kızartalım.Salçasın ekleyip karıştıralım.Suyunuda ekleyip çekene kadar pişirelim.Patates püresi eşliğinde servise sunalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder