11 Aralık 2009 Cuma

kuru pasta

Malzemeler:




1 paket margarin ya da tereyagi. (bence margarinle daha guzel, oda sicakliginda olmasina dikkat edelim)

1 cay bardagi zeytinyagi

1 cay bardagi yogurt

4 yemek kasigi toz seker

4 cay kasigi tuz

3 su bardagi un

1 yemek kasigi kekik



Uzerine surmek icin Yumurta sarisi

uzerini suslemek ve ekstra lezzet icin Corekotu ve susam



Tarifi:



Once hamuru hazirlayalim. Margarini, sivi yagi, yogurdu, toz sekeri, tuzu ve elenmis unu derin bir kaba koyuyoruz ve ele yapismayacak kivama gelinceye kadar yoguruyoruz.



Aslinda hamurlari parcalara bolerek ve icine pul biber, kekik gibi lezzetler ekleyerek degisik tipte kuru pastalar da hazirlayabilirsiniz.

Firininizi 180 dereceye ayarlayin. Merdane kullanarak ve kalpla keserek zevkinize gore sekil verin.

Hamurlari yaglanmis tepsiye dizerek uzerlerine yumurta sarisi surup corek otu ve susam serpin. Uzerleri kizardigi zaman pismis demektir. 15, 20 dakikadan fazla pisirirseniz yakarsiniz. Buna da dikkat edelim. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: