17 Aralık 2009 Perşembe

ıspanaklı kek

Malzemeler:




2 yumurta

1.5 su bardağı toz şeker

2 su bardağı sinangil un

1 paket sinangil kabartmatozu

1 paket sinangil vanilya

yarım su bardağı yonca sıvı yağ

200 gr ıspanak ( püre halinde yarım su bardağı)

Üzerine:



1 paket dr oetker krem şanti

1 su bardağı soğuk süt

Hazırlanışı: Ispanakları yıkanıp ve doğranır. Tavada suyunu salana kadar kavrulur. Püre haline getirmek için rondodan geçirilir. Yada derin bir kabın içinde mikserle püre haline gelesiye kadar çırpılır. 1 paket krem şantiyi süt ile hazırlanır ve kek pişene kadar buzdolabında bekletilir. Yumurta ve şekeri iyice çırpılır.(4-5 dakika kadar) Sonra içine yağ, vanilya, kabartmatozu, ıspanak püresi ve unu ekleyip karıştırılır. Yağlanmış ve tabanına yağlı kağıt konmuş tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirilir. ( pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edilir) Kekin kenarları kesilir. (yuvarlak, kare vs.) Kekin kıyılarını robotta un şeklinde kıyılır. Hazırlanmış olan krem şantiyi kekin üzerine sürülür.(kekin soğuk olması gerekir) Un haline getirilmiş kek parçacıklarını üzerine serpilir. Afiyet olsun


Hiç yorum yok: