Yoğurtlu Patlıcan Ezmesi Malzemeleri
4 adet patlıcan
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytin
tuz,kırmızı biber, nane
üzeri için ceviz
Patlıcan Ezmemizin Hazırlanması
Patlıcanlarımzı yıkadıktan sonra ocağımızda közlüyoruz. Közledikten sonra kabuklarını soyup bıçak yardımı ile küçük parçalara bölüyoruz. Üzerine zeytin yağ ve tuz gezdiriyoruz.
Diğer yandan sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlıyoruz.
Hazırlamış olduğumuz yoğurdumuzu ve patlıcanlarımızı derin bir kapta karıştırıp servis tabağına alıyoruz.
Üzerini baharatlarla ve cevizle süslüyoruz. Vee yoğurtlu patlıcan ezmemiz hazırlanmış oluyor
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder