25 Aralık 2009 Cuma

yoğurtlu patlıcan ezmesi

Yoğurtlu Patlıcan Ezmesi Malzemeleri


4 adet patlıcan



1 kase yoğurt



2 diş sarımsak



1 çorba kaşığı zeytin



tuz,kırmızı biber, nane



üzeri için ceviz



Patlıcan Ezmemizin Hazırlanması

Patlıcanlarımzı yıkadıktan sonra ocağımızda közlüyoruz. Közledikten sonra kabuklarını soyup bıçak yardımı ile küçük parçalara bölüyoruz. Üzerine zeytin yağ ve tuz gezdiriyoruz.



Diğer yandan sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlıyoruz.



Hazırlamış olduğumuz yoğurdumuzu ve patlıcanlarımızı derin bir kapta karıştırıp servis tabağına alıyoruz.



Üzerini baharatlarla ve cevizle süslüyoruz. Vee yoğurtlu patlıcan ezmemiz hazırlanmış oluyor


Hiç yorum yok: