6 Haziran 2010 Pazar

KATMER TATLISI



Malzeme


Hamur için;


150 gr. un


1 çay bardağı su


1 çay bardağı tuz


İçi için;


2 yemek kaşığı şeker


2 yemek kaşığı çekilmiş antepfıstığı


100 gr. süt kaymağı


Tarifi


Hamur malzemeleri birbirine karıştırıldıktan sonra yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığına gelince avuç içiyle yumak haline getirilir.Biraz ayçiçek yağıyla ve bir saat dinlendirilir. Hamuru açmak için yumak el ile ezilir ve merdane ile açılır.
Elle havada çevrilerek açılır; kağıt inceliğine gelince elle düzeltilir ve muska gibi katlanıp dört köşe haline getirilir. Açılan hamura iç malzemeleri konarak tekrar dört köşesinden katlanır. Tepsiye konarak fırına sürülür.10-15 dk. fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Katmer servise hazırdır

Hiç yorum yok: