1 Haziran 2010 Salı

Zeytinyağlı Kabak Çiceği Dolması




Evsahibimin büyük bir bahçesi sağolsun sabah toplamış kabak çiçeklerini kapanmadan doldur dedi sizle paylaşayım dedim çok lezzetli deneyin muhakkak

Kabak Çiçeği Dolması

Malzemeler:

20 adet kabak çiçeği


1 su bardağı amerikan pirinçi


2 adet soğan


1 demet taze nane


dereotu


1 çorba kaşığı çam fıstığı


tuz-karabiber-yenibahar


1 çay bardağı YONCA zeytinyağı


1 bardak su


1 çay kaşığı kuş üzümü

Yapılışı:

Dolma içini hazırlamak için, tencereye yağı koyup soğanları soteleyin, yıkanmış pirinçleri ilave edin, çam fıstığını da ekleyip, 15 dakika ağır ateşte pişirin. Baharatları ekleyin, piştikten sonra ateşten alıp üzerine ince kıyılmış nane ve dereotu ekleyin. Üzerine yağlı kağıt örtüp soğumaya bırakın. Kabak çiçeklerini soğuk suda dikkatlice yıkayıp yapraklarını kırmadan dışa doğru açın. Hazırladığınız içi ortasına koyup yaprakları karşılıklı kapatın. Kalın dipli bir tencerenin içine bir bardağı ters çevirip kapatın. Üzerine hazırladığınız kabak çiçeklerini dizin, yağ ve suyu üzerinde gezdirin, bir tutam tuz, bir tutam da şeker atın. Kapağını kapatıp 30 dakika ağır ateşte pişirin, piştikten sonra kendi tenceresinde soğutup servise sunun.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: