Malzemeler
2 kabak
2 patates
2 havuc
Yarım demet dereotu
3 taze sogan
4 corba kaşığı un
3 yumurta
1 cay bardagı rendelenmiş beyaz peynir
Pul biber, tuz, karabiber
Kızartmak için YONCA sıvıyağ
Yapılışı
Kabakları temizleyip rendeleyin... Rendelenmiş kabaklarin fazla suyunu sıkın... Patates ve havucu da rendeleyin...Yumurtaları çırpın... Dereotunu, taze soganları yıkayiıp ince dograyın.... Unu bir kaba alip beyaz peynir, tuz ve baharatla karıstırın.... Dereotu, taze sogan, patates, havuc ve kabağı ekleyip karıştırın.... Kızartmak için yagı tavada kızdırıp kabaklı karışımdan kaşıkla alarak kızartın.... Her iki tarafi da kızarınca kagıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzün... Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder