1 Haziran 2010 Salı

RUS SALATASI



Rus salatası malzemeleri


2 havuç


1 kereviz


2 patates


Yarım su bardağı bezelye


3 pancar


1 salatalık turşusu


1 çay bardağı zeytin


2 yumurta


1 su bardağı YONCA mayonez


Rus salatası tarifi


Havucu, patatesi ve kerevizi yıkayıp ayıklayın ve küçük küçük küp şeklindedoğrayın. Bir tencerede su kaynatın ve suya önce havuçları, bir süre sonrapatatesleri en son da kerevizleri atıp, yumuşayıncaya kadar haşlayın.Haşlanan sebzeleri süzgeçle sudan alıp süzdürün. Bir kenarda beklemeyebırakın.Sebzeler pişerken, başka bir tencerede bir bardak suya bir kaşık sirkekatarak pancarları haşlayın. Haşlanıp yumuşayan pancarları sudan çıkarıpkabuklarını soyun. Bunları da aynı büyüklükte küp şeklinde doğradıktansonra öteki sebzelerle karıştırın. Salatalık turşusunu çok ince kesin vezeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın. Başka bir kapta isebezelyeler ve haşlayıp ezdiğiniz yumurtaları karıştırın. Daha sonra bütünmalzemeleri bir kaba toplayın ve yarım bardak mayonezi hepsinin üstünedöküp karıştırın. Servis tabağına aldığınız Rus Salatası’nı maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: