4 Kasım 2009 Çarşamba

kedidilli tiramusu

MALZEMELER


2 poşek krem şanti



1 paket labne peyniri (200 gr)



2 su bardağı süt



2 paket kedi dili bisküvi (savarone 400 gr )



2 tatlı kaşığı nescafe



1 su bardağı su



1 çorba kaşığı şeker



pastamızın arası için damla çikolata



üzeri için: 40 gr bitter çikolata

su bardağı ılık su ile nescafemizi ve şekerimizi karıştırıp kalıptaki bisküvilerimizin üzerini ıslatacak kadar döküyoruz.




Diğer yandan 2 poşet şantimizi 2 su bardağı soğuk sütle mikserde çırpıyoruz. İyice çırptıktan sonra labne peynirimizi ekleyip çırpmamıza devam ediyoruz .



Ve bu şantili karışımımızın yarısını bisküvilerimizin üzerine döküyoruz. Onun üzerine damla çikolatalarımızı serpiyoruz. Tekrar bisküvilerimizi dizip nescfeli suyumuzla ıslatık ve kalan şantimizide onun üzerine döküyoruz.

Çikolatamızı benmari usulu eritip şanti sıkacağıyla pastamızın üzerine yazı yazıyoruz. Ama siz isteğinize bağlı her şekilde pastamızı süsleye bilirsiniz.




3 saat buzdolabında beklettikten sonra pastamızı kalıbımızdan yavaşca çıkartıyoruz ve kırmızı kurdaleyle süslemek için bağlıyoruz.


Hiç yorum yok: