4 Kasım 2009 Çarşamba

meyva soslu pasta

MALZEMELER


Pandispanya için:



4 adet yumurta



1 su bardağı toz şeker



3 kahve fincanı un



1 adet kabartma tozu



Ara ve üzeri için:



1 paket krem şanti



1 su bardağı süt



toz meyve sosu (çilek , ahududu )



damla çikolata



HAZIRLANMASI

Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar mikserde çırparız. Unumuzu ve kabartma ozumuzu eleyerek karışımımıza ekleriz ve 190 derecedeki fırında pişiririz. İyi kabarması için pişene kadar lütfen fırının ağzı açmayınız.



Diğer yandan şantimizi sütümüzle çırparız.



Meyve sosumuzuda paketin arkasındaki tarife göre pişiririz.



Kekimiz pişip soğuduktan sonra bıçakla ortadasından ikiye keseriz ve içine hazırlamış olduğumuz şantinin yarısını dökeriz. Damla çikolatalarıda dökeriz isteğe bağlı içine çilek , ahududu da konula bilir.



En son diğer keki üzerine kapatıp kalan şantiyi üzerine sıvarız. Meyve sosu ve damla çikolatalarla süsleme yaparız.



Buzdolabında 2 saat kadar beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.



AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok: