17 Aralık 2009 Perşembe

bayatlamayan boğaca

Malzemeler


1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı yonca sıvı yağ

2 su bardağı ılık su

1 paket yaş maya ve ya 1 çorba kaşığı sinangil kuru maya

tuz, 1 çay kaşığı şeker

1 adet yumurta

sinangilun



Hazırlanışı



Yoğurma kabına ılık suyu dökerek içerisinde maya ve şekeri eritin. sıvı yağı, yoğurt, tuz ve alabildiğince un ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur kabının kapağını kapatarak kalın bir örtü ile sıcak kalmasını sağlayacak şekilde sarın ve yarım saat ile bir saat arasında dinlendirin. Hamurunuzun mayası geldiğinde dilediğiniz gibi şekil vererek üzerine yumurta sarısı sürün, dilerseniz üzerine susam ekebilir, içerisine peynir koyabilirsiniz. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: