4 Kasım 2009 Çarşamba

avcı böreği

Avcı Böreği Malzemeler


4 adet yufka



4 adet yumurta



300 gr kadar kıyma



2 adet kuru soğan



yarım yemek kaşığı salça



yarım çay bardağı bulgur



1 çay bardağı sıcak su



tuz, karabiber, kırmızı biber



maydanoz



ceviz içi



galete unu

Avcı Böreği Haszırlanışı


1 adet yufkamızı masamızın üzerine seriyoruz. 4 adet yumurtamızı çırpıp bir miktarını yufkamızın üzerine fırça ile sürüyoruz. Diğer bir yufkayı onun üzerine gelecek şekilde yerleştiriyoruz. İkinci yufkamızın üzerinede yumurtamızı sürüp yufkamızı 8 eşit parçaya bölün.



İçini hazırlamak için soğanlarımızı yemeklik doğrayıp,kıyma ile kavurun.Salçasını , bulgurunu ekleyip suyumuzu dökün. Piştikten sonra baharatlarını, maydanozumuzu ve ceviz içini ekleyin.



Yufkaların kalın bölümüne içimizi koyup sigara böreğinden biraz kalın bir şekilde sarın. Diğer yufka içinde aynı işlemi uygulayın.



İlk önce yumurtalarımıza batırıp sonra galete ununa bulayın.



İster 200 derece fırında pişirin isterseniz kızgın yağda kızarta bilirsiniz.



AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok: