Avcı Böreği Malzemeler
4 adet yufka
4 adet yumurta
300 gr kadar kıyma
2 adet kuru soğan
yarım yemek kaşığı salça
yarım çay bardağı bulgur
1 çay bardağı sıcak su
tuz, karabiber, kırmızı biber
maydanoz
ceviz içi
galete unu
Avcı Böreği Haszırlanışı
1 adet yufkamızı masamızın üzerine seriyoruz. 4 adet yumurtamızı çırpıp bir miktarını yufkamızın üzerine fırça ile sürüyoruz. Diğer bir yufkayı onun üzerine gelecek şekilde yerleştiriyoruz. İkinci yufkamızın üzerinede yumurtamızı sürüp yufkamızı 8 eşit parçaya bölün.
İçini hazırlamak için soğanlarımızı yemeklik doğrayıp,kıyma ile kavurun.Salçasını , bulgurunu ekleyip suyumuzu dökün. Piştikten sonra baharatlarını, maydanozumuzu ve ceviz içini ekleyin.
Yufkaların kalın bölümüne içimizi koyup sigara böreğinden biraz kalın bir şekilde sarın. Diğer yufka içinde aynı işlemi uygulayın.
İlk önce yumurtalarımıza batırıp sonra galete ununa bulayın.
İster 200 derece fırında pişirin isterseniz kızgın yağda kızarta bilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder