Malzemeler:
2 su bardağı un
2 çay bardağı nişasta
150 gr tereyağ
2 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kakao
üzerini süslemek için :şeker hamuru, boncuk şekerleme,
damla çikolata, bal
HAZIRLANMASI
Hamur için olan malzemelerden kakao hariç bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir kurabiye hamuru elde ediyoruz.
Hamurumuzu iyice yoğurduktan sonra ikiye bölüyoruz. Böldüğümüz hamurun bir tanesine kakaomuzu ekleyip tekrar yoğuruyoruz. Böylece kakaolu bir hamur elde etmiş oluyoruz.
Daha sonra kurabiye hamurumuzu merdaneyle açıp yuvarlak kurabiye kalıplarıyla küçüklü büyüklü kurabiye hamurumuzdan şekiller kesiyoruz. Kurabiyelerimizi yağlanmış tepsiye diziyoruz.180 derecedeki önceden ısıtılımış fırında 20 dk kadar pişiriyoruz.
Pişip soğudukdan sonra üzerini süslemek için şeker hamurumuzu merdane yardımıyla açıyoruz.Aynı kurabiye kalıplarını kullanarak yuvarlak şekilerimizi kesiyoruz.Kurabiyelerimizin üzerine şeker hamurnu yapıştırmak için bal kullanıyoruz.
İsteğinize bağlı her çeşit şekli verebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder