Malzemeler
1 Su Bardağı Süt
2 Su Bardağı Süt Kreması
2 Paket Vanilya
6 Yumurta Sarısı
1 Su Bardağı Tozşeker
1 Yufka
100 gr Eritilmiş Margarin
1 Paket Krem Şanti
Hazırlanışı
Derin bir tencerede süt ve süt kremasını karıştırıp kaynatın İki paket vanilyayı ekleyip karıştırın Tekrar 10 dakika kadar pişirin Karışımı ateşten alıp dinlendirin
6 yumurta sarısını tozşekerle karıştırıp iyice çırpın Yumurtalı karışımı tencereye ilave edip karıştırın Hazırladığınız kremalı karışımı en az 6 saat buzlukta bekletin
Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın, Bu arada yufkanın üzerine eritilmiş margarin sürüp seritler halinde kesin Bir fırın tepsisini yağlayıp yufka şeritlerini üzerine yerleştirin Tepsiyi fırına verip 15 dakika kadar pişirin
Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın
Dondurmayı bir dondurma kaşığı ile servis kaplarına alın Krem şantiyi bir sıkma torbasını içine yerleştirip dondurmanın üzerine sıkın Fırından aldığınız yufka şeritlerini krem şantinin üzerine yerleştirip servis yapın
Öneri:
Evde dondurma hazırlayacak kadar zamanınız yoksa hazır dondurmadan da yararlanabilirsiniz
Ayrıca dondurma yerine puding, muhalebi veya sütlaç da kullanabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder