19 Kasım 2009 Perşembe

yufkalı vanilyalı dondurma

Malzemeler






1 Su Bardağı Süt

2 Su Bardağı Süt Kreması

2 Paket Vanilya

6 Yumurta Sarısı

1 Su Bardağı Tozşeker

1 Yufka

100 gr Eritilmiş Margarin

1 Paket Krem Şanti







Hazırlanışı







Derin bir tencerede süt ve süt kremasını karıştırıp kaynatın İki paket vanilyayı ekleyip karıştırın Tekrar 10 dakika kadar pişirin Karışımı ateşten alıp dinlendirin

6 yumurta sarısını tozşekerle karıştırıp iyice çırpın Yumurtalı karışımı tencereye ilave edip karıştırın Hazırladığınız kremalı karışımı en az 6 saat buzlukta bekletin

Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın, Bu arada yufkanın üzerine eritilmiş margarin sürüp seritler halinde kesin Bir fırın tepsisini yağlayıp yufka şeritlerini üzerine yerleştirin Tepsiyi fırına verip 15 dakika kadar pişirin

Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın

Dondurmayı bir dondurma kaşığı ile servis kaplarına alın Krem şantiyi bir sıkma torbasını içine yerleştirip dondurmanın üzerine sıkın Fırından aldığınız yufka şeritlerini krem şantinin üzerine yerleştirip servis yapın



Öneri:



Evde dondurma hazırlayacak kadar zamanınız yoksa hazır dondurmadan da yararlanabilirsiniz

Ayrıca dondurma yerine puding, muhalebi veya sütlaç da kullanabilirsiniz




Hiç yorum yok: