19 Kasım 2009 Perşembe

Banyolu Börek



Malzemeler:



4 yufka

1 su bardağı yoğurt

1/2 çay bardağı zeytinyağı

2 yumurta

1 kase su

iç malzemesi:

250gr beyaz peynir, ezilmiş

1 demet maydanoz, doğranmış

üzerine:

yumurta sarısı

çörek otu

Hazırlanması:



Yufkaları üst üste koyup 8 parçaya kesin. Yoğurt, zeytinyağı ve yumurtaları bir kapta karıştırın.

Kestiğiniz yufkaların üzerine fırçayla yoğurtlu harçtan sürün. Yufkanın geniş tarafına peynirli içten yayıp -kenarlarını kıvırmadan- rulo şeklinde sarın. Ruloları içe doğru sarıp bir servis tepsisine yerleştirin.

Yufkaların tamamını sarınca her bir böreği bir kase suya daldırıp çıkartın ve fırın tepsisine yerleştirin. Börekleri 45 dakika buzdolabında beklettikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.

200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

2 yorum:

Betül Özbir dedi ki...

bu börek çok güzel olmuş canım basit tarif arıyodum iyi oldu denicem en kısa zamanda ellerine sağlık not aldım):)

deniz dedi ki...

afiyet olsun beti