Bu kek yağsız olduğu ve içinde elma ile tarçın bulunduğundan dolayı benim favori keklerimdendir. Özellikle diyet yapanlar rahatlıkla deneyebilir. Fırında pişerken de mutfağa mis gibi elma ve tarçın kokusu yayılıp iştah kabartıyor.
Malzemeler;
4 yumurta
2 su bardağı şeker
2 su bardağı sinangil sade kek unu
4 tane elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket sinangil kabartma tozu
ceviz(istenirse)
Hazırlanışı;
1. Yumurta ile şekeri mikserle iyice çırpın. Birz fazla çırparsanız daha güzel oluyor.
2.Sinangil Kek Unu ve tarçını da koyup telle çırpın.
3. Elmaları soyup küp küp doğrayın.
4. En son olarak elmaları karışımın içine atıp karıştırın.
5. Büyük boy, dikdötgen bir borcamı yağlayıp keki içine dökün.
6. Soğuk fırına atın. Ben kekleri 170 derecede pişiriyorum. Daha iyi pişiyorlar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder