2 Kasım 2009 Pazartesi

Kekli Baklava tarifi

Malzemeler:




- 20 adet baklavalık yufka

- 125 gram tereyağ



Keki için malzemeler:



- 3 yumurta

- 1 su bardağı toz şeker

- 1 su bardağı un

- 1-1.5 su bardağı dövülmüş ceviz

- 1 paket kabartma tozu

- 1 paket vanilya



Şerbet için malzemeler:



- 3.5 su bardağı toz şeker

- 3.5 su bardağı su

- 3-4 damla limon suyu



Önce şerbetini hazırlayıp, bir kenarda soğutmamız gerekiyor. Bir tencereye şekeri ve suyu koyun, kaynatın. Kaynadıktan sonra içine 3-4 damla limon damlatın.
Bir de kekini hazırlayalım: Her kekte olduğu gibi, önce şeker ve yumurtayı beyazlaşıncaya kadar iyice çırpın. Ardından diğer malzemeleri de ekleyip çırpmaya devam edin.










Şimdi geçelim asıl baklava kısmına. Tereyağını bir cezvede eritin. Bir fırça yardımıyla fırın tepsisinin en altını yağlayın ve 2 kat baklava yufkasını yayın. Yufkaların üzerine yine tereyağı sürün. 2 kat daha yufka koyun, yine yağlayın. Bu işlemi 20 yufka bitene kadar uygulayın. Ama 10. kattan sonra kek hamurunu dökün; aynı börek harcı gibi. İşiniz bittiğinde, keskin bir bıçak ile baklavayı dilimleyin. Kalan tereyağını da üzerine gezdirdikten sonra, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra, soğumuş şerbetini de üzerine dökün. Dinlendirdikten sonra ikram edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: