14 Ocak 2010 Perşembe

bayat ekmekleri değerlendirelim ekmek tatlısı



12 dilim tost ekmeği




2 yumurta



1 çay bardağı süt



3 çorba kaşığı çekilmiş fındık veya ceviziçi



Kızartmak için sıvıyağ



Bir tutam tuz

Şerbet için:

1.5 su bardağı tozşeker



1.5 su bardağı su



1 çorba kaşığı limon suyu



Hazırlanışı:

* Şerbeti hazırlamak için; tozşeker ve suyu tencerede karıştırın. Şerbet kıvamını alıncaya kadar kaynatın. Limon suyunu ilave edip 1 taşım daha kaynatın. Ateşten alıp soğumaya bırakın.



* Ekmek dilimlerinin kenarlarını bıçakla keserek çıkarın. Derin bir tabakta yumurtaları çırpın. Süt ve bir tutam tuz ekleyip iyice karıştırın.



* Sıvıyağı tavada kızdırın. Ekmek dilimlerini yumurtalı süte bulayıp iki taraflı kızartın. Yağını iyice süzdürerek tavadan alıp soğuk şerbetin içine atın. Şerbeti çekince servis tabağına alın. Üzerlerine çekilmiş fındık serperek servis yapın

Hiç yorum yok: