15 Ocak 2010 Cuma
urfanın tepsi kebabı
MALZEMELER
1/2 Kg tam yağlı koyun kıyması
2 kilo patlican
karabiber
tuz
YAPILIŞI:
Öncelikle patlicanlarımız yıkanıp bas kızımları ve uc kısımlarından birer parca kesilerek her bir patlican yaklaşık 3 e bolunur (her dilim 3 parmak enınde). Kıymamız tuz ve karabiber ile güzelce yoğurulur. Daha sonra yuvarlak bir fırın tepsisine bir patlican bir et seklinde dizilen yemegimiz. Odun atesinde pişirilir.
Urfaya özgü olan bu yemek bizim mutfaklarımızın özellikle yaz aylarında yapılan hem cok basıt hemde çok lezzetli yemegıdır.Lavaşla dürüm yapılarak yenir. Normal elektrıklı fırında pişirmek maalesef bu lezzeti veremiyor ama odun fırını bulamayanlar içinde baska secenek yok sanırım.
PATLICAN SEVMEYENLERE ALTERNATİF PATATES KULLANILABİLİR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder