14 Ocak 2010 Perşembe
konyanın meşhur etli ekmeği
Malzemeler:
4 su bardağı sinangilun
yarım paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar ılık su
İç harcı için:
200 gr kıyma,
1 soğan
2 domates
3 sivri biber
1 tutam maydanoz
1 çorba kaşığı yonca salça
yonca sıvıyağ
tuz,karabiber
Hazirlanisi:
Karıştırma kabına unu ve tuzu alın Ortasını açıp içine mayayı koyun Alabildiği kadar su ile hamuru yoğurun
İç harcı için karıştırma kabına kıymayı alın Üzerine doğrayıcıdan geçirilmiş soğan, biber ve domates karışımını ekleyin Salçasını da ilave ederek karıştırınTuz ekleyin
Hamurları ortalama 12 bezeye bölün Uzun lavaş gibi açın Üzerine açık yer kalmayacak şekilde harçtan sürerek tepsiye alın İyice ısınmış fırında 250 derecede kurutmadan pişirin Bu hamurdan fırın tepsisine göre tam 6 etli ekmek çıktı Çünkü yarısını dürüm için ayırmıştık Pişen etli ekmeklerin üzerine kıyılmış maydanoz serperek, limon dilimleri ile servis edin
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder