22 Ocak 2010 Cuma
künefe
MALZEMELER:
1 kg. tel kadayif
1,5 kg. toz seker
250 gr. taze tuzsuz beyaz peynir
200 gr. margarin veya tereyagi
YAPILISI:
1.Tel kadayif bir tepsinin içerisine konularak eritilen margarin veya tuzsuz tereyagi kasikla üzerine serpistirilir.
2.Iyice karistirilip ovulur baska bir tepsinin alti yaglanarak kadayifin yarisi tepsiye dösenir.
3.Bir tepsinin alti yikanip kurulandiktan sonra dösenmis kadayifin üzerine tersiyle bastirilip döndürülerek sikistirilip düzeltilir.Tuzsuz peynir çok ince dilimlere ayrilarak dösenmis olan kadayifin üzerini kapatacak kadar bir sira dizilir.
4.Geri kalan kadayif peynirin üzerine serilerek düzeltilip sikistirilir.Kizgin firinda pisirilip sogumaya birakilir.
5.Serbetin yapilisi:1,5 kg. sekere 2,5 litre su konulup 45 dakika kaynatilir.2 kasik limon suyu ilave edilip iki tasim daha kaynatilip atesten alinir.10 dakika sonra dilimlenmis peynir kadayifin üzerine tamami dökülüp soguduktan sonra servis yapilir
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
kalbimiz birmiş bacım bende şimdi bloğumda yayınlamak için künefe tarifini yazıyordum bu kadar denk gelmez:)
Yorum Gönder