Malzemeler:
1 litre süt
8 yemek kaşığı selva irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
1 paket sinangil vanilya
3 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
4 yemek kaşığı dövülmüş fındık
Sos için:
dr oetker çikolata sosu
Yapılışı:
Bir tencereye 1 lt sütü, 8 yemek kaşığı selva irmiği, 9 yemek kaşığı toz şekeri ve 1 paket sinangil vanilyayı ve isteğe bağlı olarak hindistan cevizi ve fındığı koyup orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Karışım katılaşıp kaynamaya başlayınca ocağı kapatın ve karışımı servis yapacağınız kalıba boşaltın. Buzdolabına alarak soğutun. . Servis yapmadan önce buzdolabında soğuttuğunuz irmik tatlısını kalıptan alarak sosunu üzerinde gezdirin. Süslemek için dövülmüş fındık kullandım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder