23 Mart 2010 Salı

HAVUÇLU MUFFİN





Malzemeler:

3 yumurta,

1,5 su bardağı şeker,

1 su bardağı sıvı yağ,

1 şişe maden suyu,

1 su bardağı rendelenmiş havuç,

1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz,

1 paket vanilya,

1 paket kabartma tozu,

2 su bardağı un



Yapılışı:


Yumurtayla şekeri iyice koyulaşana kadar çırpın. Yağı, maden suyunu, vanilyayı, cevizi ve havucu ilave edin ve bir daha karıştırın. Ununu ve kabartma tozunuda içine eleyin ve bir tahta kaşıkla karıştırın. Muffin kalıplarınıza eşit şekilde dökün ve 170- 180 dereceli fırında 25-30 dakika içini alana kadar pişirin. Keki muffin kalıplarından çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine isterseniz krem şanti, isterseniz çikolata sosuyla veyada sıcakken üzerine ekmek üzerine sürülen çikolatadan sürerek servis edin.

Hiç yorum yok: