19 Mart 2010 Cuma

yoğurtlu bulgur salatası



Malzemeler:












1 kase ince köftelik bulgur



1,5 kase sulandırılmış yoğurt



3-4 kaşık mayonez



2-3 diş dövülmüş sarımsak



taze soğanın yeşil yaprakları (ince kıyılmış)



1 kase iri çekilmiş ceviziçi



maydanoz - dereotu (isteğe bağlı, ince kıyılmış)



tuz



tereyağ - kırmızı biber



1 gece önceden bulguru, yoğurt ile iyice karıştırıp, ağzı kapalı bir kapta dolaba kaldırıyoruz ve o gece bulgurun şişmesi için bekletiyoruz. Ertesi gün bulguru dolaptan aldığımızda eğer çok kurumuşsa, yani yoğurdu tamamen çekmişse bir miktar daha yoğurt ilave ediyoruz. Mayonez, sarımsak,ceviz, tuz, taze soğan ve diğer yeşillikleri katıp iyice karıştırıyoruz.



Tereyağını ocakta eritip, hafif rengini döndürüyor; üzerine kırmızı biber katıp sos hazırlıyoruz.



Servis yapacağımız tabağa alıp, üzerine hazırladığımız sosu döküyoruz. Ceviz / maydanoz ile süsleyerek servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok: