19 Mart 2010 Cuma

HURMA


Malzemeler;




1/2 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı süt

1 yumurta

1 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı tuz

Aldığı kadar un

Kızartmak için sıvıyağ



Yapılışı:



1. Sıvıyağ, süt ve yumurtayı karıştıralım. Un ve karbonatı ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.



2. Hazırladığımız hamurdan cevizden biraz büyük parça alıp elimizde yuvarlayalım ve rendenin büyük delikli kısmına hafifçe bastırarak yuvarşak şekilde yayalım (Aslında eskiden kalburda yaparlarmış, ama şimdi kalbur olmadığı için rendede işimizi görüyor). Yaydığımız hamurun bir ucundan kaldırarak yuvarlayalım.



3. Hazırladığımız hamurları kızgın yağda pembeleşene kadar pişirelim.



4. Sıcak sıcak, peynir, reçel, bal, pekmez ile servis edebilirsiniz

Hiç yorum yok: