16 Mayıs 2010 Pazar

RULO KÖFTE



1 kilo köftelik kıyma
2 büyük soğan
2 yumurta (birinin akı üzerine)
1 su bardağına yakın bayat ekmek içi
1er tatlı kaşığı tuz, karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
yarım demet maydanoz
iç garnitürü için:
2 adet patates
2 adet havuç
yarım konserve bezelye veya yarım su bardağı dondurulmuş bezelye
tuz, karabiber
üst sosu için:
2 kaşık salça
1 su bardağına yakın su
tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı:
Köfte malzemelerini bir kaba koyup iyice yoğurup biraz dinlendirin. Buzdolabında bir iki saat dinlenmesi daha iyi sonuç verecektir.
Bu arada iç malzemelerini haşlayıp minik küpler şeklinde doğrayın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Köfte hamurunu YONCAYAĞ yağlanmış fırın tepsisine aktarın. Fotoğrafta görüldüğü gibi uzun havuz şekline getirin.
Garnitürü içine koyup üst kısmından iyice kapatın.
1 tatlı kaşığı kadar su ile hafif çırpılmış yumurta akını köftenin üzerine sürüp ısıtılmış 200-220C dereceli fırında iyice kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkmaya yakın üst sos malzemelerini karıştırıp sürerek tekrar 5 dakika daha fırınlayıp servis yapın.
Not: İstenirse garnitür olarak haşlanmış havuç, bezelye ile birlikte katı haşlanmış ve ikiye bölünmüş yumurtaları yan yana dizerekte köfteyi yapabilirsiniz

Hiç yorum yok: