5 Haziran 2010 Cumartesi

TATLI LORLU PRAMİT PASTA




Malzemeler:


1/2 kg. tatlı lor peyniri


1 su bardağı pudra şekeri


1 paket vanilya


1/2 paket margarin (eritilip soğutulacak)


1-2 paket pötibör bisküvi


2 adet muz


Yapılışı:


Lorla pudra şekerini rondoya at.Vanilyayı ekle.Eritilip soğutulmuş margarini de ekleyip krema kıvamına gelinceye kadar rondoda karıştır.
Bir folyo veya naylon poşet üzerine 7 adet bisküviyi önce süte batır sonra alta uzunlamasına diz.3 adet bisküviyi de yine süte batırarak enlemesimne yanlara koy.
Aralara krema sürerek en az 2-3 kat bisküvi olacak şekilde dizmeye devam et. (Yani ilk sırada 21 adet bisküvi olacak bunlardan en az 2-3 sıra kadar olacak)
Ortaya muzları yerleştir.Piramit şekli vererek kapat.Üzerine kalan kremayı bolca sür.
Bir gece buzdolabında dinlendir.Sonra üzerinden poşetini sıyırarak dilim dilim kes ve servis yap.

Hiç yorum yok: