5 Haziran 2010 Cumartesi

TELLİ BABA TATLISI




125 gram margarin


1 çay bardağı YONCA sıvıyağ


1 su bardağı yoğurt

1 kahve fincanı sirke

1 tane yumurta

1 paket SİNANGİLkabartma tozu

Aldığı kadar SİNANGİLun

İÇİ İÇİN:
250 gram tel kadayıf

1 su bardağı ceviz içi
2 çorba kaşığı şeker

1 çay kaşığı tarçın

ÜZERİNE: Bütün fındık içi

ŞERBETİ İÇİN:

3 su bardağı su

4 su bardağı şeker

Yarım limon suyu

Margarini eritip, soğutuyoruz. Derin bir kaba alıp sıvıyağ, yoğurt,sirke, yumurta, kabartma ozu ve aldığı kadar unu ilave edip ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendiriyoruz.
Diğer tarafta iç malzemesini hazırlıyoruz. Tel kadayıfını elimizle didikliyoruz. İçine iri dövülmüş ceviz, toz şeker ve tarçını koyup karıştırıyoruz.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıyoruz. Çay tabağı büyüklüğünde açıp içine kadayıflı iç harcımızdan koyup kapatıyoruz. Yuvarlak şekil veriyoruz. Yağlanmış veya yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerini elimizle bastırıp biraz tel kadayıf onun da üzerine fındık koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Şerbeti için toz şeker ve suyu 20 dakika kaynatıp tencereyi ocaktan alıyoruz. Limon suyunu ilave edip ılınması için bekliyoruz.Pişen tatlıları servis tabağına alıp ılık tatlıların üzerine ılık şerbeti döküyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: