12 Ocak 2010 Salı

etimekli pasta

2 paket Etimek


3 su ılık bardağı su

2 su bardağı şeker

Kreması: 4 kaşık pirinç unu 4 kaşık sinangil un 1 su bardağı şeker 1 paket sinangil vanilya 1 litre süt

Üzeri için: 1 paket dr oetker krem şanti 1 bardak süt





Yapılışı



Etimekler yapacağınız tepsi ya da borcama parçalanarak koyulur. Bir tencere içerisine 2 su bardağı şeker koyulup kahveleşinceye kadar eritilir. İyice erittikten sonra 3 su bardağı ılık su ilave edilir. Suyla karışınca şeker katılaşırsa karıştırın. Ve erimesini bekleyin. Biraz kaynattıktan sonra parçalanmış etimeklerin üzerine güzelce dökün. Diğer yandan kremayı yapmaya başlayın. Kremayı yaptıktan sonra etimeklerin üzerine dökün. Kremanın soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi dökülür ve bol hindistancevizi ile süslenir. Dilediğiniz yemişlerle de süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: