12 Ocak 2010 Salı

islim kebabı

1 kuzu kol


1 soğan

2 defne yaprağı

2 diş sarımsak

1 çorba k. yonca salça

2 domates

2 biber

4 patlıcan

yonca sıvıyağ

tuz, karabiber

su

Üzeri için:



Kaşar peyniri





Hazırlanışı :

Tencereye sıvıyağı alın.Üzerine bölünmiş kuzu kolu ilave edin.Etin üzerine 2 adet defne yaprağı ekleyin.1 adet soğanı yemeklik kesin.Etlerin üzerine soğanı ve sarımsağı ilava edin.Üzerine 1 çorba kaşığı salçayı ilave edin.Tencereye sıcak su ilave edip etleri pişirin.4 adet patlıcanın kabuklarını soymadan kurşun kalem kalığında kesin.Tavada patlıcanları az yağda arkalı önlü pişirin.Patlıcanları artı şeklinde üst üste getirin.



Patlıcanların içine bir parça kuzu eti ekleyin.Patlıcanların uçlarını birleştirip ters çevirip fırın kabına yerleştirin.Patlıcanların üzerine halka kesilmiş domates ilave edin.Domatesin üzerine biberleri ekleyin.Biberlerin üzerine küp kesilmiş olan kaşar peynirini ilave edin.Üzerine kürdan batırın.Üzerine tenceredeki et suyunu ilave edinn Önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin.








Hiç yorum yok: